Jump to content

Nissan Navara D40

maniak1985
 Share

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dla mnie rewelacja ale nie jestem w stanie porównać do czego kolwiek innego. Na razie zestrojone jest na tweeterach RS Audio gdyż z docelowymi miałem małom przygodę. Może na weekend będzie wiecej czasu i porobię foty i opiszę co było robione.

• 2 months later...
Przejechałem dziś około 50 km w cyklu miejskim i autostrada i wydaje mi się że traktorowaty odgłos silnika znikł. Jest nieco ciszej i na pewno silnik ma o wiele lepsze brzmienie. Jeżeli chodzi o brzmienie zestawu ca to wydaje mi się że jakby scena była bliżej ale to może być efekt placebo.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

post-22750-0-95709100-1611948466_thumb.jpg

To auto mnie dobije, jeszcze nie ogarnięte do końca bo nie mam już sił i ciemno jest. Proszę się nie czepiać jakości zdjęcia bo mi telefon pada i mnie nie stać na nowy bo wszystkie oszczędności pakuję w car audio

• 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Docelowo czasy suba powinny być na "0"

a wyrównujesz czasowo tylko przód.

(Dźwięk suba ma najdłuższa drogę do przebycia do słuchacza dlatego już bardziej się tego dźwięku nie opóźnia.)

Wiem, że od tego posta już kilka lat już minęło ale tutaj jest chyba błąd.

Do procesora Helixa wpisuje się odległość i on sam oblicza opóźnienia. Czyli jeżeli Suba mamy najdalej, np. 180cm od siebie to tyle wpisujemy w programie. Helix sam oblicza sobie opóźnienienie dla wszystkich głośników z wyjątkiem tego najdalej oddalonego, którego nie opóźnia.

Do procesora Helixa wpisuje się odległość i on sam oblicza opóźnienia. Czyli jeżeli Suba mamy najdalej, np. 180cm od siebie to tyle wpisujemy w programie. Helix sam oblicza sobie opóźnienienie dla wszystkich głośników z wyjątkiem tego najdalej oddalonego, którego nie opóźnia.

Są 2 możliwości w helix. Pobierz demo i sprawdź. Można i opóźnienie w milisekundach jak i odległość w cm.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Jak się inaczej nie umie to tak się ustawia ale prościej przeliczyć sobie na kartce cm na ms dla każdego głośnika i jeśli sub jest najdalej wpisać tam właśnie 0 a w resztę miejsc różnicę odległości głośnika od suba.

Kolejna kwestia, Helix z automatu słabo pozycjonuje scenę i trzeba mu pomóc tak czy inaczej z użyciem uszu by osiągnąć te same szerokości po obu stronach od centrum, czyli przesunąć scenę na środek z kierownicy bo tam ona będzie po ustawieniu Helixowym.

No jest błąd, u mnie najdalej jest prawy woofer

• 4 weeks later...