Jump to content

Nissan Navara D40

maniak1985
 Share

Recommended Posts

Stwierdziłem że tak na razie zostawię i zamontuję środkowy panel w tedy zrobię lepsze fotki bo dopiero na PC zobaczyłem jakiej kiepskiej jakości są.

Alpine cda 7990r, Alpine pxa h900, Sony xes m1, Brax X1000, Brax 6.1, Accuton C30, Pioneer TS-S01 RSII, Pioneer TS-W01 RSII

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

no już nie dramatyzujmy, może i są troche "ruszone" ale i tak najbardziej kłuje w oko różnica faktur między Twoim dziełem a fabryką w aucie i to ją trzeba jakoś zminimalizować, na szczęście szybciej zmodyfikować Twoje dzieło niż zmienić fakture deski rozdzielczej i całej reszty :wink:

Galaxy Note 9, PXA H800, U-dim ProX T2, U-dim ProX M3 pod U-dim JR.4.300 plus U-dim ProX M6 pod U-dim JR.2.370, RM 212 SL pod ProX 1k 1D

Rodzaj powierzchni został odpowiednio dobrany do warunków akustycznych panujących w kabinie i ma na zadanie rozbijanie fali dźwiękowej lepiej niż powierzchnie płaskie :rotfl: :rotfl: :rotfl::wink:, żartuję oczywiście.

Alpine cda 7990r, Alpine pxa h900, Sony xes m1, Brax X1000, Brax 6.1, Accuton C30, Pioneer TS-S01 RSII, Pioneer TS-W01 RSII

Panowie , co zrobić , jak żyć? Obecnie mój system jest oparty o dwa wzmacniacze i procesor helix dsp  bez kondensatora a w niedalekiej przyszłości zamierzam dać cztery wzmacniacze plus dodatkowe radio i procesor h900. Zastanawiam się nad kondensatorami mam jedną sztukę Brax IPC 1F i chcę dokupić jeszcze jedną i dać oba przed rozdzielaczem zasilania, dodam tylko że najdalej położony wzmacniacz od rozdzielacza będzie w odległości około 1,5m. czy najlepiej dać po jednym kondensatorze na wzmacniacz w jak najmniejszej odległości ale w tedy wiąże się to z dodatkowymi kosztami a nie wiem czy ma to sens.

Problem głównie z miejscem dwa wzmacniacze trafią pod fotele kierowcy i pasażera i pozostałe dwa oraz procesor na styk za oparcie tylnej kanapy.

Dokładnie, ładuj pakiet od razu, ma namiar na pakiet 250f za 250 zł.

Poproszę więcej info jestem zainteresowany

Ile masz amper alternator ? Domyślam się że masz diesla ? To pewnie masz dobre 150a nie sa ci potrzebne żadne kondensatory przy dobrze zrobionej instalacji (przekroje kabli itp)

Dobry agm albo litówka pod maskę i po problemie . Xesy to nie sa jakoś mega wymagające wzmacniacze

Któż to wie :)

Przemyślę to jeszcze , sprawdzałem i jest 150A ,kable też mam ogarnięte , akumulator też nowy z górnej pułki VARTA ale nie pamiętam jaki model,wsadzą na razie kondensatory brax bo mogę nabyć drugą sztukę w dobrej cenie i zobaczymy czy trzeba będzie coś więcej.

• 3 weeks later...

Na chwilę obecną alpine cda-7990r pełni rolę zaślepki. Dodam tylko że jest to moje drugie radio z niedziałający wyświetlaczem to dobre znajduje się w moim magazynie i jest co dziennie włanczane.

post-22750-0-08882000-1585393062_thumb.jpgpost-22750-0-19711500-1585393322_thumb.jpgpost-22750-0-25154000-1585393358_thumb.jpg

• 3 months later...

Polecam dystans wysmarować lakierem czy żywicą bo Ci spuchnie za rok.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

"Jedyna zaleta pomiarów to, to że są powtarzalne, a ich wada to, to, że parametry nie mają nic wspólnego z odczuciami słuchacza. Jednak aby skonstruować jakiekolwiek urządzenie potrzebna jest wiedza i pomiary. Żaden złotouchy audiofil nie jest w stanie nic skonstruować. Może tylko oceniać efekty pracy ludzi "technicznych"." - Ireneusz Powirski

tylko jeden nie jest zaimpregnowany ale to nie koniec moich prac przy drzwiach planuje w tym tygodniu malom modernizacje w moim ca.

• 2 weeks later...

Pod osłoną nocy dzieją się dziwne rzeczy, jak ktoś stwierdził z mego otoczenai "Nie muszę wszystkiego rozumieć".

post-22750-0-03473600-1594762541_thumb.jpg

Pozdrowienia z wakacji

Ładnie tu się zadziało. Przejście na 3-way. A co to tego baranka, to jakoś też mi nie pasuje. No ale to tylko moje zdanie i nie moje auto

Passat: CDE-W296BT -> Genesis 4 Channel -> Focal K2P, SS D3004(krótki) -> Alpine PDX 1.1000 -> Swans F12s

Master: UTE-92BT -> Audison Milenium Power 4 -> Woofer DEGO SP, Tweeter Replay Audio -> Daytona 2 -> Focal Access 25A1

Roomster: FH-S720BT -> Eton SDA 100.4 -> DLS MC6.2 przód, stare DLS Reference (zielony kosz) tył

Osiongnełem etap gdzie postanowiłem skorzystać z pomocy profesjonalisty i mam nadzieję że w najbliższym czasie będę mógł przedstawić wam efekt.