maniak1985 Posted January 8, 2018 Author Share Posted January 8, 2018 Kawał świetnej roboty. Jestem pod wrażeniem. Chłopakom chodziło o zabawę z fazą głośników. Miałem sytuację gdzie woofer i sub w fazie grały słabo, ale w przeciw fazie już było całkiem przyjemnie.Zajmę się tym nieco później postanowiłem dokończyć subwoofer i instalację (na razie odłączyłem sprzęt bo dolega mi ból ucha i nie jestem pewien czy to spowodowane złym ustawieniem czy po prostu dopadła mnie jakaś choroba). Może brakuje mi wiedzy w dziedzinie car audio i przede wszystkim doświadczenia ale staram się zrobić wszystko poprawnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barth Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Czasem nieprzyjemne dla ucha jest gdy tylko jedna ze stron przedniego systemu gra w przeciwfazie.Może niechcący włączyłeś odwrócenie fazy dla któregoś z głośników...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted January 16, 2018 Author Share Posted January 16, 2018 ożna powiedzieć że obudowa skończona, pierwszy raz oklejałem coś materiałem wiec bądźcie wyrozumiali.Gąbka GMS wyleci bo dźwięk się pogorszył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted January 17, 2018 Author Share Posted January 17, 2018 Dopiero na kompie widać jakie fatalne zdjęcia robi mój telefon, gąbka usunięta i dźwięk się poprawił.Subwoofer grał w przeciw fazie , na kablach było wszystko OK nic nie pomyliłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arczar Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 Jakiś up? Ciekaw jestem postępów w strojeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted May 14, 2018 Author Share Posted May 14, 2018 Obecnie zmiana wzmacniaczy na Genesis Four Channel oraz kabli RCA na Gladen Zero. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Jak Gienek się sprawuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted May 14, 2018 Author Share Posted May 14, 2018 Nie umiem nazwać odczuć ale jest dużo lepiej jestem pozytywnie zaskoczony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 5, 2019 Author Share Posted September 5, 2019 Taka mała zapowiedź tego co się dzieje obecnie i co nastąpi w najbliższych miesiącach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocca Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Z tego co widać po zdjęciach na kondach folia już się odkształciła. Daj je do spa, może życie im trochę przedłużysz. Cholernie mi szkoda tych zacnych piecy. Czas je zabija powoli. Napisz jakie różnice zajdą względem gienka. Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 5, 2019 Author Share Posted September 5, 2019 Udało mi się skompletować 2 x sony xes m1 oraz xes m3 obecnie przechodzą spa i małe co nieco jak będzie po wszystkim to zaczniemy zabawę z instalacją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 13, 2019 Author Share Posted September 13, 2019 Zdjecia szpiegowskie przesłane podczas regeneracji Sony xes m1 oraz m3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 Co ma zmienic/poprawic taka modyfikacja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocca Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 No ma zmienić chyba to, żeby wzmak dalej żył trzymając parametry. Mnie tylko bardzo ciekawi jak bardzo taka zmiana kondów wpływa na zmianę profilu brzmienia. Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 13, 2019 Author Share Posted September 13, 2019 Przede wszystki żywotność wzmacniacza, a wymiana kondensatorów w torze audio na bardziej nowoczesne mają na zadanie poprawę jakości dźwięku. Spa, modyfikację oraz naprawa wzmacniaczy wykonana były przez firmę CAS za co bardzo dziękuję . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 15, 2019 Author Share Posted September 15, 2019 Wzmacnacz na subwoofer Brax X1000 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 24, 2019 Author Share Posted September 24, 2019 Zbieraniny ciąg dalszy.Kable rca Gladen Zero ale nie o tym wam chciałem powiedzieć, przedstawiam wam hi endowy zestaw koszulek termo kurczliwych i opasek do kabli od firmy Würth dzięki któremu wasze kable nabiorą nowego brzmienia. Koszulki te sprawią że car audio w twoim samochodzie wzbije się na nowy nieznany poziom HI END. Ale zacznijmy od początku. Będąc ostatnio w sklepie Würth zobaczyłem ze mają koszulki termo kurczliwe i bez wahania mając w głowie moje plany odnośnie audio zapakowałem do koszyka poniższy zestaw. Z racji tego że mam firmę w Niemczech rachunek trafia do mnie po kilku dniach pocztą. Jakie to było moje zdziwienie gdy ujrzałem kwotę za owy hi endowy zestawik koszulek termo kurczliwych. Cena 262 euro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted September 24, 2019 Share Posted September 24, 2019 Szacun. Co to za sklep bez cen?? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 25, 2019 Author Share Posted September 25, 2019 W Niemczech większość sklepów dla tak zwanych profesjonalistów nie ma cen. Wygląda to tak że posiadam własną firmę na tej podstawie otwieram sobie konto w takim sklepie a później biorę materiał na numer klienta im więcej materiału się bierze tym wiekszy rabat. Na przykład jeżeli potrzebuje materiał na jakąś budowę składam zapytanie na materiał do kilku sklepów online lub bezposrednio a oni przygotowują mi ofertę i w tedy wybieram najlepszą. Ceny są indywidualne i można naturalnie zapytać w sklepie lub sprawdzić w internecie co ile kosztuje ale bez przesady nawet nie przyszło mi do głowy że to może tyle kosztować. Sklep to Würth i sprawdzałem na ich stronie co to za cudo nabyłem i koszulki te ponoć kurczą się bardziej niż zwykłe są nieco grubsze i mają w środku dodatkową warstwę kleju który aktywuje się po podgrzaniu. Można je kupić na sztuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 Na przyszłość polecam firmie Normfest, ceny są widoczne po zalogowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 26, 2019 Author Share Posted September 26, 2019 Na ten moment zagoszczą u mnie RS Audio RS Pro T25 które mają wymiary zbliżone do Brax 1.1 oraz Helix RS802 o wymiarach identycznych jak Brax 2.1.Zamierzam zrobić słupki pod braxy i z czasem w miarę możliwości zamienić rs i helix na Braxy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta189 Posted September 26, 2019 Share Posted September 26, 2019 Mogłeś odrazu kupić brax nox28, w 3 drogach gra jak 1.1 a kosztuje znacznie mniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 26, 2019 Author Share Posted September 26, 2019 Mogłeś odrazu kupić brax nox28, w 3 drogach gra jak 1.1 a kosztuje znacznie mniej RS kupiłem jakiś czas temu na aukcji trochę pograły i ostatni rok spędziły na regale , podobnie było z rs802. Z braku doświadczenia proszę o waszą analizę mojej koncepcji na przebudowę mojego systemu. Docelowo chciałbym a żeby mój system wyglądał tak: Wysoko tonowe : Brax 1.1 lub Brax ML1 - Obecnie RS Pro t25 bo je mam i mają podobne wymiaryŚrednio tonowe : Brax 2.1 lub Brax ML2 - Obecnie Helix RS802 bo je mam i mają podobne wymiaryNisko tonowe : Brax 6.1 już zainstalowaneSubwoofer : JL audio 10tw3 już zainstalowany - nie rozważam innej opcji z powodu braku miejscaRadio 2DIN: Alpine INE-W990BT już zainstalowane - zostaje z powodu nawigacji oraz rozmów przez bluetoothRadio : Alpine F1 cda 7990r posiadam (po przeglądzie i naprawie wyświetlacza u CAS) nie jest jeszcze zainstalowane ale nie muszę chyba pisać dlaczego chce je miećProcesor : Alpine F1 pxa-h900 - Obecnie Helix DSP wraz z DirectoremWzmacniacz na wysoko tonowe : Sony xes m1 - posiadam (po spa i małym tuningu)Wzmacniacz na średnio tonowe : Sony xes m1 - posiadam (po spa i małym tuningu)Wzmacniacz na nisko tonowe : Sony xes m3 - posiadam (po spa i małym tuningu)Wzmacniacz na subwoofer : Brax X1000Przewody głośnikowe : micro precision AgCu - już zainstalowanePrzewody rca: Gladen Zero Co o tym myślicie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocca Posted September 26, 2019 Share Posted September 26, 2019 Klocki dobre. Czy się zgrają razem ze sobą i Twoim gustem ??? Wartość klocków nie idzie w parze z uśmiechem podczas odsłuchów. Skup się teraz na aplikacji i strojeniu i nie zapominaj pod czyje ucho to ma grać. Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted October 7, 2019 Author Share Posted October 7, 2019 Życie pisze swoje scenariusze, dziś dotarły do mnie głosniki wysoko tonowe które już zostaną na 100%. No i po moich planach z Brax 1.1 i 2.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts