znachor32 Posted September 1, 2021 Share Posted September 1, 2021 sprostowanie, ja nie mam fiio tylko ibasso Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted September 1, 2021 Share Posted September 1, 2021 Inny chipset inny odbiór nawet jak dasz wszystko na 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 5, 2021 Author Share Posted September 5, 2021 Żadna przejściówka ani podpięcie xmos pod iPhone nie zadziałało musiałem nabyć oryginalny adapter , dopiero w tedy wszystko działa bez problemu. Nie mam pojęcia jak to się dzieje ale h900 obsługuję nawet utwory w jakości Master czyli 24 bit w TIDAL poza tym działają wszystkie radia internetowe jakich słucham oraz YouTube. Telefon: Iphone 11DSP: Alpine pxa h900DAC: HD Audio CDB-6 DZIAŁA!!!!!! Dodam tylko ze dzięki konwerterowi Lightning to USB 3 Camera działa również lądowanie telefonu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
intermis Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Nie mam pojęcia jak to się dzieje ale h900 obsługuję nawet utwory w jakości Master czyli 24 bitNo bo to w standardzie obsługuje Dolby Digital, DTS, HDCD, a formaty te mają prawo mieć więcej niż 16 bit, to zapewne z tego powodu obsługuje też utwory Master z Tidal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 Da się sprawdzić jaki rodzaj sygnału wypluwa takie rozwiązanie? Ps. żeby camera adapter nie dyndał przy samym telefonie to na Amazonie jest dostępny przedłużacz lighting-lighting. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirek_smok Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 h900 nie obsługuje 24 bit gdzieś tobie to się przeskalowało , a poza tym master to nie zawsze 24 bit podłącz gdzieś gdzie ci identyfikuje sygnał domówka jakaś ta ich app chyba cuś tnie to bo mam wrażenie że flac gra przyjemniej dla ucha , h900 ma taką magiczną diodę od wyższej rozdzielczości hdcd i to słuchać różnicę . Jedyny jak do tej pory quobuz daje 24 bit i to słuchać . Weź np usb audio plaera i flack i porówna z mqa .Poszukaj sobie hdcd z tidala jak jeszcze zostały jakieś , bije te mqa na odpowiednim sprzęcie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak1985 Posted September 6, 2021 Author Share Posted September 6, 2021 Jak dla mnie jest super że w końcu wszystko działa jak należy bez wgłębiania się w szczegóły gdyż po prostu nie mam odpowiedniej wiedzy w tej dziedzinie. Jakość jest naprawdę dobra teraz chcę zrobić strojenie bezpośrednio z laptopa przez usb z wykorzystaniem hd audio CDB-6 na optyku w h900 bo wcześniej strojenie było robione na rca. Pisałem że h900 gra z Tidal Master 24 bit gdyż znalazłem takie info na stronie Tidal. Dlaczego tak jest nie wiem i czy Tidal u mnie coś przeskalował też nie wiem. Utwory które odtwarzałem w trybie Master załadowałem na telefon w domu i odtworzyłem w aucie. Muszę skorygować moją wcześniejszą wypowiedź, faktycznie niektóre utwory w jakości Master nie grają a niektóre grają. Przed chwilą się o tym przekonałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Various Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 MQA po unfoldzie ma właściwie zawsze >48kHz, także coś tam po drodze się resampluje, skoro wlatuje w h900 bez problemu. Ale jak gra, to po co drążyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakamichi Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 PXA-H 900 ma dwa zegary . Nie jest pewnym , ale przypuszczalnie wejście analogowe ( A/D ) pracuje na 48 kHz , sam odbiornik cyfry również jest zdolny dekodować sygnały 48 kHz . Natomiast odpowiedzi wymaga , czy sam proces DSP może przebiegać z alternatywnym Master clockiem , ale racjonalnie postawię żeton na pole tak .Najprościej zmierzyć sygnał na filtrach cyfrowych , ale chyba nie jestem na teraz aż tak dociekliwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now