Z tym ze po co komu taki wzmacniacz ? Ogolnie nie rozumiem tych klas D na pokladzie procesorow dzwieku.
Posłuchaj zatem tego i napisz potem coś .
https://www.audiotec...s/p-six-dsp-mk2
Miejsce na Twoją reklamę: tel. 691 265 492
|
Napisano 30 listopad 2019 - 23:42
Z tym ze po co komu taki wzmacniacz ? Ogolnie nie rozumiem tych klas D na pokladzie procesorow dzwieku.
https://www.audiotec...s/p-six-dsp-mk2
Napisano 01 grudzień 2019 - 01:10
Bo nie wszyscy chcą hiend i miejsce Panie, miejsce...
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
To akurat rozumiem , ale gdy rozmawiamy za DSP w normalnych pieniadzach.
Astra J - Axton A500DSP - Kraftwerk 2270 - Beat4 - ipaul2000DM - Steg MT650TW - AudioSystem AE30 - Steg MT650WF - Gladen RS10
Napisano 01 grudzień 2019 - 10:36
Ale co tu jest niezrozumiałe , zarówno procki jak i wzmacniacze ( różnych klas ) można wykonać jako wersje podstawowe i zaawansowane . Za każdym razem skutkować to będzie różnej klasy dźwiękiem .
Zatem finalny dźwięk będzie bardziej zależny od klasy wykonania niż od rodzaju wzmacniacza ( w rozumieniu sposobu działania ).
Procesor jest sposobem na budowę poprawnego systemu audio , ale samo określenie procek nie jest do tego kluczem . Jest procek i jest PROCEK , za każdym razem z klocka o tej samej nazwie czy funkcjach , możemy uzyskać finalnie innej klasy dźwięk , a klasa tego dźwięku jest niestety nierozerwalnie powiązana z kosztami.
A wzmacniacz klasy D to tez i to
https://www.audiotec...mplifiers/p-two
Napisano 01 grudzień 2019 - 19:29
Stety/niestety (odpowiednie skreślić) wzmacniacze klasy D i ich pochodne to przyszłość i tego nie zmienimy. Kompaktowe rozmiary, duża sprawność no jakość dźwięku bardzo dobra. Ja np. w swoim domowym audio ostatnio słucham ze wzmacniacza na układach Tripath, zasilanego zasilaczem od laptopa. Płytka kosztowała na Aliexpress ~60-70 zł i jest wielkości paczki papierosów. Dźwięk dużo lepszej jakości niż na wzmacniaczu harman/kardon ze "złotej epoki", na którym wcześniej słuchałem.
Napisano 01 grudzień 2019 - 20:48
Stety/niestety (odpowiednie skreślić) wzmacniacze klasy D i ich pochodne to przyszłość i tego nie zmienimy. Kompaktowe rozmiary, duża sprawność no jakość dźwięku bardzo dobra. Ja np. w swoim domowym audio ostatnio słucham ze wzmacniacza na układach Tripath, zasilanego zasilaczem od laptopa. Płytka kosztowała na Aliexpress ~60-70 zł i jest wielkości paczki papierosów. Dźwięk dużo lepszej jakości niż na wzmacniaczu harman/kardon ze "złotej epoki", na którym wcześniej słuchałem.
Wcale nie neguje klasy D , gdyby fundusze pozwalaly pewnie sam przesiadl bym sie na klase D ale ta grajaca z wyzszej polki.
Astra J - Axton A500DSP - Kraftwerk 2270 - Beat4 - ipaul2000DM - Steg MT650TW - AudioSystem AE30 - Steg MT650WF - Gladen RS10
Napisano 02 grudzień 2019 - 13:07
Niekoniecznie musi być to najwyższa półka, z ceny Helixa P SIX DSP MK2 gdy odejmiemy koszt DSP to cena sekcji wzmacniacza robi się przyjemna, a biorąc pod uwagę brak okablowania pomiędzy wzmacniaczem, robi się naprawdę przyjemnie. To będzie chyba mój kolejny wybór, gdy będę chciał odmłodzić sprzęt w moim samochodzie. Poza tym niższe serie Helixa również są chwalone, PDXy również nie są drogie a oferują sporo.
Helix DSP.2, HEC BT, Helix A6, Helix A1, Morel MT-350, MP 5.16 MK2, Morel Ultimo Ti 12
Napisano 03 grudzień 2019 - 23:53
Panie Nakamichi to jest wzmacniacz z DSP , nie DSP ze wzmacniaczem.
Moj punkt widzenia lezy gdzies w przedziale do 2000zl na DSP gdzie wzmaniacze sa raczej kiepskiej jakosci.
O tym helixie czytalem ale to nie ta klasa i polka cenowa o ktorej tutaj mowa.
Napisano 04 grudzień 2019 - 00:36
Panie Nakamichi to jest wzmacniacz z DSP , nie DSP ze wzmacniaczem.
Dobrze przynajmniej , ze wewnętrznie najpierw użyli procesora a potem wzmacniacza , bo to widać nie dla wszystkich jest to oczywiste.
Moj punkt widzenia lezy gdzieś w przedziale do 2000zl na DSP gdzie wzmaniacze sa raczej kiepskiej jakosci.O tym helixie czytalem ale to nie ta klasa i polka cenowa o ktorej tutaj mowa.
A co to zmienia odnośnie nierozumienia tej klasy D w prockach ?
Wszystko masz powyżej i chyba nic nie wymaga uzupełnienia .
Napisano 06 grudzień 2019 - 17:16
Mnie w tej dyskusji dziwi takie bezkrytyczne spojrzenie na jakość "procesora".
W przypadku wyboru radioodtwarzacza z czasówką/zwrotnicą można było kiedyś wybierać między kilkoma generacjami Alpine, kilkoma Pioneer, czy pojedynczymi JVC, Clarion czy Eclipse. Co użytkownik, to miał inne zdanie i preferencje, ludzie wybierali różnie.
Tu zaś dla części mam wrażenie, że czy procesor za 1000 PLN czy 1000 €, to w zasadzie to samo nim uzyska. No może ten droższy będzie miał mniejsze kroki nastaw i 8, a nie 6 kanałów.
### Piszę poprawnie po polsku. ###
Napisano 06 grudzień 2019 - 18:27
No niestety , można pisać i pisać , ale jakiś nieprzyjazny ten grunt .
Procesor jest sposobem na budowę poprawnego systemu audio , ale samo określenie procek nie jest do tego kluczem . Jest procek i jest PROCEK , za każdym razem z klocka o tej samej nazwie czy funkcjach , możemy uzyskać finalnie innej klasy dźwięk , a klasa tego dźwięku jest niestety nierozerwalnie powiązana z kosztami.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych