kapsel1981 Posted February 12 Share Posted February 12 Założenie do zrealizowania - najlepiej jak się da. Z realizacją zobaczymy jak wyjdzie. Na początek wygłuszenie drzwi. Wewnątrz oraz wnęka dynamatem. Niestety nie mogłem zdjąć pokrywy blaszanej, dlatego bardzo się namęczyłem wyklejając mając bardzo mały dostęp. Na razie wygłuszone 2x drzwi, w jednych drzwiach zamontowany głośnik oraz doprowadzony kabel przelotką. Na blachę od strony zewnętrznej poszła jeszcze pianka z jakąś funkcją memory - podobno bardziej gęsta niż tradycyjna pianka z zamkniętymi porami, a nie napina boczka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudy66 Posted February 12 Share Posted February 12 Już wszystko ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 12 Author Share Posted February 12 1 godzinę temu, Hudy66 napisał: Już wszystko ? To dopiero jeden dzień roboczy, reszta prac w najbliższej przyszłości w miarę jak czas pozwoli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudy66 Posted February 13 Share Posted February 13 Popatrz na inne projekty na forum. Ludki zakładają temat, kiedy jest do pokazania coś więcej poza wygluszonymi furtkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted February 13 Share Posted February 13 Niech działa. Jest na początku instalki, to tym lepiej bo może uniknie błędów konsultując dwoje kolejne kroki. Temat jest o instalacjach i wcale nie kompletnych tylko o tym co i jak było/jest robione. Działaj chłopaku, najważniejsze że jest chęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffiodense Posted February 13 Share Posted February 13 5 godzin temu, Hudy66 napisał: Popatrz na inne projekty na forum. Ludki zakładają temat, kiedy jest do pokazania coś więcej poza wygluszonymi furtkami. Ludki zakładają temat nie rzadko jak zaczynają kręcić, to nie ma być tylko galeria skończonych projektów i miejsce do chwalenia się dokonaniami. Sprawdź stare tematy które ewoluowały z biegiem czasu, gdzie ludki wspierali się w działaniach czy pytali o poradę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted February 13 Share Posted February 13 Kibicuję mocno 💪🏻💪🏻💪🏻 chodź te Odry widział bym bardziej w komorach , w pełnych drzwiach raczej nie znajdziesz to czego szukasz 🔥 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 13 Author Share Posted February 13 Na forum jestem już 14 lat - trochę się naczytałem i naumiałem. To nie jest pierwszy samochód, który robię dla siebie - tylko czwarty. System mam już dobrany i sprawdzony kilka lat temu - grał już dwa razy u mnie i mi odpowiadał. Samochodu nie wstawiam do warsztatu caraudio do zrobienia - tam zapewne zrobiliby to na pewno szybciej i nawet lepiej. Od tego projektu oczekuje radości dla siebie, dojścia do sukcesu etapami, a nie w ciągu jednego dnia. W temacie będę pokazywał postępy, a prace będą wykonywane w wolnych chwilach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 13 Author Share Posted February 13 9 godzin temu, Hudy66 napisał: Popatrz na inne projekty na forum. Ludki zakładają temat, kiedy jest do pokazania coś więcej poza wygluszonymi furtkami. Nie widziałem Twojego tematu w Instalacjach - podziel się wiedzą i dokonaniami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted February 13 Share Posted February 13 Działaj... coś się w końcu na forum ruszy. Kibicuję👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudy66 Posted February 13 Share Posted February 13 2 godziny temu, kapsel1981 napisał: Nie widziałem Twojego tematu w Instalacjach - podziel się wiedzą i dokonaniami. No i nie zobaczysz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudy66 Posted February 13 Share Posted February 13 Nie odbieraj tego jako atak, po prostu pierwszy raz widzę temat ,który rozpoczął się od tak skromnego opisu. Kibicuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted February 13 Share Posted February 13 Tempo jest takie na jakie możesz sobie pozwolić. Jak masz już sprawdzony system to już pół sukcesu. Najgorzej to właśnie dojść drogą prób i błędów do swoich upodobań bo wiadomo jak ktoś napisze że głośniki xy są dobre to nie znaczy że każdemu będzie się podobało. Mietków mało na forum więc temat tym bardziej interesujący. Dobrze widzę że w drzwiach siedzą już Pioneer/Carrozzeria? Jak wygląda reszta systemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 13 Author Share Posted February 13 13 minut temu, szymin89 napisał: Dobrze widzę że w drzwiach siedzą już Pioneer/Carrozzeria? Jak wygląda reszta systemu? Tak woofery są Carrozzeri (w jednym była klejona membrana) - jak się nie sprawdzą to Focal będą, dalej średniaki oraz tweetery również odry Pioneera, wzmacniacze 2xLuxman cm4050 i cm2000 oraz DLS A6 z naleśnikiem 10' w komorze zamkniętej - (komora do zrobienia docelowo w boczek tylny). Na razie jest jakiś hińczyk za źródło (ma światłowód) - taki z carplayem jak sygnał będzie ok to pójdzie do procesora na wejście, ale na pewno będzie drugie radio Alpine F1 - wszystko aktywnie cięte, lub pasywnie (mam zwrotnice zrobione do tego). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 13 Author Share Posted February 13 Godzinę temu, Hudy66 napisał: Nie odbieraj tego jako atak, po prostu pierwszy raz widzę temat ,który rozpoczął się od tak skromnego opisu. Kibicuję OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted February 14 Share Posted February 14 Uuu... ładne klocki, ODRy i luxmany. Też będę zaglądać w temat, R-klasa to raczej nietypowe auto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 15 Author Share Posted February 15 Prośba o pomoc. Czy lepiej przeciskać kabel do wofferów przez połączenie drzwi (czyli fizycznie rozwiercać kostkę i tamtędy puszczać kabel w jednym kawałku) czy lepiej dorabiać PINy w tych zaciskach w kostce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted February 15 Share Posted February 15 Godzinę temu, kapsel1981 napisał: Prośba o pomoc. Czy lepiej przeciskać kabel do wofferów przez połączenie drzwi (czyli fizycznie rozwiercać kostkę i tamtędy puszczać kabel w jednym kawałku) czy lepiej dorabiać PINy w tych zaciskach w kostce? Jak masz miejsce to wierć i normalnie przeciągaj całe kable 💪🏻 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamusa Posted February 15 Share Posted February 15 5 godzin temu, kapsel1981 napisał: Prośba o pomoc. Czy lepiej przeciskać kabel do wofferów przez połączenie drzwi (czyli fizycznie rozwiercać kostkę i tamtędy puszczać kabel w jednym kawałku) czy lepiej dorabiać PINy w tych zaciskach w kostce? Każdy kolejny punkt połączeniowy to potencjalne źródło problemów/spadków itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 15 Author Share Posted February 15 Tak myślałem - kable przeciągnięte i drugi głośnik podłączony i przykręcony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted February 15 Share Posted February 15 Godzinę temu, kapsel1981 napisał: Tak myślałem - kable przeciągnięte i drugi głośnik podłączony i przykręcony. Klocki masz top ,szkoda nawet by mieć w głowie wąskie gardło jak piny w kostce 💪🏻 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 20 Author Share Posted February 20 dalsza część prac - drzwi wygłuszone, głośniki zamontowane, a także montaż wzmacniaczy w bagażniku i procka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted February 20 Share Posted February 20 13 minut temu, kapsel1981 napisał: dalsza część prac - drzwi wygłuszone, głośniki zamontowane, a także montaż wzmacniaczy w bagażniku i procka. Zapowiada się mega fajna instalka 💪🏻💪🏻💪🏻 woofer wyciągnięty przed tapicerkę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 20 Author Share Posted February 20 2 godziny temu, rozek260 napisał: Zapowiada się mega fajna instalka 💪🏻💪🏻💪🏻 woofer wyciągnięty przed tapicerkę ? woofer niestety nie został wyciągnięty, może później. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted February 20 Share Posted February 20 Godzinę temu, kapsel1981 napisał: woofer niestety nie został wyciągnięty, może później. Szkoda bo może być to słaby punkt Już wiesz co masz robić <haha> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts