ufik Posted February 21 Share Posted February 21 12 godzin temu, Szczurek1986 napisał: Szkoda bo może być to słaby punkt Już wiesz co masz robić <haha> w instalacji 3Way aż tak dużo to nie zmieni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 22 Author Share Posted February 22 Kable przeciągnięte, zasilanie zrobione, był rozruch systemu. Efekt - nic nie popalone, wszystko działa. Odpaliłem na starych ustawieniach i całkiem przyjemnie plumka sobie. Na razie tweeter i średniak zamntowany roboczo w starych obudowach i przytwierdzony śrubami do przednich słupków A. Na razie bez suba, bo będzie zabudowa w boczku, ale to później. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted February 25 Author Share Posted February 25 System odpalony. Potrzebuje informacji - ktoś pamięta czy w DVi9990 trzeba jakąś opcję odznaczyć by uruchomić wejście aux lub dodatkowe wejście po światłowodzie, bo jak przełączam source to mi niestety nie widzi nic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakamichi Posted February 25 Share Posted February 25 2 godziny temu, kapsel1981 napisał: Potrzebuje informacji - ktoś pamięta czy w DVi9990 trzeba jakąś opcję odznaczyć by uruchomić wejście aux lub dodatkowe wejście po światłowodzie, bo jak przełączam source to mi niestety nie widzi nic? A możesz dać fotkę wejścia światłowodowego DVI9990 plus widok tylnej strony jednostki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted March 1 Author Share Posted March 1 W dniu 25.02.2024 o 23:28, nakamichi napisał: A możesz dać fotkę wejścia światłowodowego DVI9990 plus widok tylnej strony jednostki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakamichi Posted March 2 Share Posted March 2 Tak przypuszczałem 🙂. W instrukcji tego nie znajdziesz , bo to wejście jest dorabiane indywidualnie i wiem kto jest jego autorem . A aktywujesz je dla wyboru źródła Tuner i podajesz dodatkowy kabelek wyprowadzony z tylu jednostki do masy . Daj znać czy tak się aktywuje , ale chyba tak to zrobiłem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted March 2 Share Posted March 2 10 godzin temu, nakamichi napisał: Tak przypuszczałem 🙂. W instrukcji tego nie znajdziesz , bo to wejście jest dorabiane indywidualnie i wiem kto jest jego autorem . A aktywujesz je dla wyboru źródła Tuner i podajesz dodatkowy kabelek wyprowadzony z tylu jednostki do masy . Daj znać czy tak się aktywuje , ale chyba tak to zrobiłem . Co za skromność 😎 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted March 3 Author Share Posted March 3 W dniu 2.03.2024 o 10:24, nakamichi napisał: Tak przypuszczałem 🙂. W instrukcji tego nie znajdziesz , bo to wejście jest dorabiane indywidualnie i wiem kto jest jego autorem . A aktywujesz je dla wyboru źródła Tuner i podajesz dodatkowy kabelek wyprowadzony z tylu jednostki do masy . Daj znać czy tak się aktywuje , ale chyba tak to zrobiłem . Działa - dzięki do masy trzeba było podłączyć i jest ok. Potrzebne mi to było do sygnału światłowodu z radia made in Chinol - samo radio gra poprawnie, ale nie rewelacyjnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted March 5 Author Share Posted March 5 Pogrzebałem trochę w radio made in Chinol i muszę go przeprosić. Defaultowo były podbite niektóre pasma, musiałem wyłączać te podbicia, wyzerować czasówki bo nawet to ma, generalnie ustawić na zero. Następnie po zainstalowaniu Tidala musiałem zmienić jakość z low na high (nie wykupiłem tej najlepszej, ale na pewno to zrobię) i powiem Wam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym maleństwem. Nie jest jak jeden do jednego z f1, ale bardzo bardzo nie odstaje nawet. Generalnie polecam coś takiego, bo to co kupiłem w ciemno za około 1100 zł to mogę polecić i nawet to zacnie gra (ze światłowodu oczywiście). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts