pierogizmiesem Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 czesc chcialbym wam pokazac co zmontowalem . Zacznijmy od komponentow systemu 3 drogi + sub tw accuton c30 mid micro precision z-studio 100f wf gorlich 20 cm lub micro precision z-studio 170 (zobaczymy co ciekawiej zagra ) sub micro precision z series gora bedzie zasilana czysta lampa mam 2 milberty bam 230 lecz ostatnio wpadl Rs audio Valvolare z demo cara Roberto Tongona najprawdopodobniej on wpadnie wf + sub zasilacz bedzie ground zero plutonium 327082842_8518047298268553_2128276529916929862_n.mp4 327082842_8518047298268553_2128276529916929862_n (1).mp4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Szykuje się jeden z ciekawszych projektów na SCA ...Trzymam kciuki ale pamiętaj że na takich komponentach bardzo łatwo się sparzyć.. Powodzenia 👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 2 godziny temu, italiano1980 napisał: Szykuje się jeden z ciekawszych projektów na SCA ...Trzymam kciuki ale pamiętaj że na takich komponentach bardzo łatwo się sparzyć.. Powodzenia 👍 Mam czas to auto będzie ze mną jeszcze przez dłuższą chwilę więc może uda się coś zdziałać. Pozatym zawsze można coś poprawić posłuchać rady itp. zawsze jestem na nie otwarty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Frezowane montaże pod średniaka i tweeter pierwsza klasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Taki set na tw mid 2x 70 watt rms Lampy sterujące telefunkeny Lampy mocy 2x 6550 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 A źródło ?? W aucie widzę Pioneera ODR a na zdjęciach H900 od Alpine ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 25 minut temu, italiano1980 napisał: A źródło ?? W aucie widzę Pioneera ODR a na zdjęciach H900 od Alpine ? Obecnie siedzi odr Ale mam jeszcze 7990j oraz h900j łączone coaxem. Odr jest po tuningu w Rosji. Dosyć solidnym. Zdecydowanie na plus. Jest czas, checi , planuje chwilę pograc na jednym i drugim i finalnie wybiorę na wiosnę . Tak samo będzie z zabudową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Ktoś tu ewidentnie "jebie biedę" 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Wielkie pokłony za trud i masę pracy włożone w auto 👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Various Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Grubo, czekamy na finisz Zastanowiłbym się tylko nad tym MP na subie, Thomas nie zaleca zamykania go w skrzyni zamkniętej 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 22 minuty temu, Various napisał: Grubo, czekamy na finisz Zastanowiłbym się tylko nad tym MP na subie, Thomas nie zaleca zamykania go w skrzyni zamkniętej 😉 Będzie br 30 l trochę mało miejsca inaczej wrzucilbym 2 sztuki. Chociaż może coś wykombinuje. Czekam tylko az odbiorę tylne słupki obite alkantara i będę kombinować z resztą Awaryjnie mam też image dynamics idq12 Zapomniałem jeszcze dopisać. Słupki A/B/C + podsufitka zostały obite alkantara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Various Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Gdzie będzie można posłuchać? Stolica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 3 godziny temu, arni napisał: Obecnie siedzi odr Odr jest po tuningu w Rosji. Dosyć solidnym. Zdecydowanie na plus. Można wiedzieć jaki dokładnie model ? 70MKII ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Godzinę temu, Various napisał: Gdzie będzie można posłuchać? Stolica? Tak 1 minutę temu, italiano1980 napisał: Można wiedzieć jaki dokładnie model ? 70MKII ? Carrozzeria rs d7x + 70mkII Radio i proc po tuningu. Mogę podrzucić zdjęcia co było zmienione jeśli chcesz . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 43 minuty temu, arni napisał: Mogę podrzucić zdjęcia co było zmienione jeśli chcesz . Było by super 👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 2 godziny temu, Various napisał: Grubo, czekamy na finisz Zastanowiłbym się tylko nad tym MP na subie, Thomas nie zaleca zamykania go w skrzyni zamkniętej 😉 Od kiedy nie zaleca do zmknietej ? Skąd to info ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Various Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 32 minuty temu, KACPERO napisał: Od kiedy nie zaleca do zmknietej ? Skąd to info ? Z instrukcji. To nie jest sub tylko woofer, są tam nawet zdjęcia jak potrafi rozerwać membranę jak się go używa "jak suba" 😉 No ale kto by tam do manuala zaglądał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 6 minut temu, Various napisał: Z instrukcji. To nie jest sub tylko woofer, są tam nawet zdjęcia jak potrafi rozerwać membranę jak się go używa "jak suba" 😉 No ale kto by tam do manuala zaglądał... Bardziej wf niż sub. Coś pomiędzy. Mam po 2 sztuki 26 cm gorlicha w kolumnach domowych tyle że z membraną bierna. I jak uderza basem to naprawdę można się zdziwić... Można ich używać w zamkniętej skrzyni ale trzeba baaaaardzo ale to bardzo uważać .. Każdy głośnik z tą membrana jest delikatny ale dzięki temu są inne niż wszystko co jest na rynku.. 35 l w br to ideał pod ten przetwornik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Godzinę temu, Various napisał: Z instrukcji. To nie jest sub tylko woofer, są tam nawet zdjęcia jak potrafi rozerwać membranę jak się go używa "jak suba" 😉 No ale kto by tam do manuala zaglądał... Instrukcje do tych głośników czytałem, kiedy czytanie było modne. Po pierwsze to zależne od wersji - Qts leży na przeciwnych biegunach jak widać ... Na załączonej instrukcji. Po drugie, jeśli ktoś nie radzi sobie z dystrybucją mocy i kontrolą tego głośnika to i 3 bass relfexy nie pomogą. Starszy model z powodzeniem grał w IB. Co starsi pamiętają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 W dniu 22.11.2023 o 01:08, pierogizmiesem napisał: Cześć Chciałbym wam pokazać co zmontowałem . Jak skończysz to podjedź, posłuchamy🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 14 godzin temu, Raadek napisał: Jak skończysz to podjedź, posłuchamy🙂 Często jezdze przez zielonkę 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 W dniu 22.11.2023 o 20:52, italiano1980 napisał: Było by super 👍 Odkopalem zdjęcia. Sporo kondow elny wleciało reszta jak widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Dotarły 2 ostatnie elementy układanki drugi milbert po tuningu i lampowy przedwzmacniacz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marasss2 Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Auto robione na grubo, sprzęty i to nie wszystkie znam tylko z nazwy w życiu nic z tej półki nie słuchałem i rodzi mi się pytanie mimo, że sprzętem audio i dobrą muzyką interesuję sie od nastolatka myślę że spokojnie ponad 20 lat, czy montaż takiego sprzętu to już nie przesada. Pytam poważnie osoby które z tym obcują na codzien. Mam wrażenie, że większości niuansów nie jesteśmy w stanie wyłapać w czasie jazdy, kiedy jest multum przeszkadzających nam dźwięków. Rozumiem, że można słuchać muzyki w sposób, który sprawia przyjemność z dużą ilości szczegółów, które są wyraźne z czystą średnicą i szybkim punktowym basem, który nie ciągnie się do kolejnego uderzenia bębna.Takie coś doświadczyłem i uważam, że to w zupełności wystarcza żeby czerpać przyjemność z muzyki w aucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts