Morgan20001 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Witam forumowiczów, chce wymienić nagłośnienie w moim BMW e38 z obecnie fabrycznym systemem audio HIFI DSP. Zainwestowałem obecnie w głośniki JBL CLUB 522F( cztery w polkę z fabrycznymi otworami za tyłka kanapą, oraz po jednym w tylne drzwi w miejsca starych głośników 13cm). W przednie drzwi po dołożeniu dystansów zamontowałem głosniki JBL CLUB 622, w miejsca seryjnych tweeterow w czterech boczkach zamontowałem JBL CLUB 750 T. Fabryczny wzmacniacz nie daje rady po dołożeniu wyżej wymienionych głośników, jakim nowym wzmacniaczem go zastąpić? Druga sprawa to fabryczne radio BMW MK 2 4:3, czy nie będzie problemu po wymianie wzmacniacza na nowy? Z gory dziękuje za pomoc, poniżej specyfikacja głośników. Pozdrawiam JBL CLUB 522F --------- 6xMoc szczytowa: 135W, moc ciągła: 45W (RMSczułość (@ 2.83V): 91dBpasmo przenoszenia: 75Hz – 20kHz, impedancja: 3.0 Ω. JBL CLUB 622 --------- 2xMoc szczytowa: 180W, moc ciągła: 60W (RMS)czułość (@ 2.83V): 93dBpasmo przenoszenia: 48Hz – 21kHz, impedancja: 3.0 Ω. JBL CLUB 750 T --------- 4x Moc szczytowa: 135WMoc ciągła: 45W (RMS)Czułość (@ 2.83V): 92dBPasmo przenoszenia: 3kHz – 20kHz, Impedancja: 3.0 Ω Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Niepotrzebnie pchałeś głośniki w przednie drzwi...Co oznacza, że wzmacniacz nie daje rady, co się dzieje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1416v Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Ciekawi mnie fakt montażu dodatkowych tweeterów do głośników dwudrożnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Tweetery jak tweetery ale po co ten coax albo coaxy bo jest ich aż 8. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan124 Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Co Oni mają z tymi jbl. Quote Chętnie posłucham systemu lepszego niż AMA do 350 złotych na nowych głośnikach z możliwością odkupienia Odwilż ,odwilż oby wszystko nie popłyneło Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Najbardziej eksponowane w marketach, odpowiednia wysokość półki, otoczenie i wiele innych aby dany produkt zapadł w pamięci jako ten najlepszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts