DaDanio Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Siema. Jestem tu nowy. Witam wszystkich!Chce sobie zmienić głośniki w drzwiach przód i tył. średnica 13cm. Nie chce zrobić Boom, chcę tylko poprawić fabrykę. Wersję głośników i radia mam Cabasse. Teraz pytanie do was, co polecacie w rozsądnej cenie? Pozdrawiam.Myślałem o tych ale nie jestem przekonany co do głośników. https://allegro.pl/oferta/jbl-glosniki-renault-laguna-2-3-clio-2-3-przod-tyl-8637521097 Możecie coś podpowiedzieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewockir Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Cześć. Sprawa prosta. Najpierw wygłuszyć drzwi, jeśli efekt będzie słaby poszukać na przód 13stek z osobnymi tw i podłączyć pod wzmacniacz i do tego subwoofer. Ew. 16stki w drzwi. Inne rzeczy to strata pieniędzy Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDanio Posted January 4, 2020 Author Share Posted January 4, 2020 Cześć. Sprawa prosta. Najpierw wygłuszyć drzwi, jeśli efekt będzie słaby poszukać na przód 13stek z osobnymi tw i podłączyć pod wzmacniacz i do tego subwoofer. Ew. 16stki w drzwi. Inne rzeczy to strata pieniędzy Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka Czyli nie opłaca się samych głośników wymieniać? Nie chce robić boom, chcę tylko i wyłącznie poprawić tony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewockir Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Obecne głośniki zgrane są z radiem fabrycznym. Dasz pod obecne radio to mogą charczec albo dźwięk będzie słabiutki.Kolejna sprawa głośniki które zaproponowałeś są z tw A w lagunie w drzwiach sa woofery osobno i tw osobno. Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Siema. Jestem tu nowy. Witam wszystkich!Chce sobie zmienić głośniki w drzwiach przód i tył. średnica 13cm. Nie chce zrobić Boom, chcę tylko poprawić fabrykę. Wersję głośników i radia mam Cabasse. Teraz pytanie do was, co polecacie w rozsądnej cenie? Pozdrawiam.Myślałem o tych ale nie jestem przekonany co do głośników. https://allegro.pl/oferta/jbl-glosniki-renault-laguna-2-3-clio-2-3-przod-tyl-8637521097 Możecie coś podpowiedzieć?Tym zestawem nie poprawisz fabryki. Jak byś nie miał Cabasse to bym zaproponował zmianę głośników na te z wersji Cabasse a tak to nawet nie ma co polecić. Zapomnij tez o wymianie głośników jeśli masz budżet na poziomie 200 PLN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volvov40 Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Tym bardziej w home audio cabasse gra bardzo bardzo przyzwoicie.Jak koledzy radzą za tyle na pewno efektu nie uzyskasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBSONBERCIK Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Hello.Tymi głośnikami nic nie osiągniesz. Jeżeli nie chcesz bardziej się bawić szukaj głośników z najwyższą skutecznością db/WJak chcesz zobaczyć jak się zabawić grubej zajrzyj do mojego tematu Laguna audio. W razie pytań służę pomocą. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDanio Posted January 4, 2020 Author Share Posted January 4, 2020 Dobra, dzięki chłopaki za konkretne odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewockir Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 ew poszukać kogoś kto zrobi dystanse w miejsce ori pod głośniki 16stki p.s. szukam osoby która wykona mi dystanse do laguny 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
latitude Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 p.s. szukam osoby która wykona mi dystanse do laguny 2allegro -> MDF Renault Laguna II -> 28-30zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewockir Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 allegro -> MDF Renault Laguna II -> 28-30złSzukałem na miliony sposoby, pytałem po forach.... duży napój rozluźniający jestem krewny! Dziękuję dystanse zamówione Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewockir Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 allegro -> MDF Renault Laguna II -> 28-30złKupiłem dystanse z allegro i niestety (nie)problem nadal jest. Dystanse nie są wyprofilowane do drzwi i trzeba szykować, aczkolwiek wewnętrzne przykręcenie dystansu już lepiej pozwala umiejscowić dystans. Z prawej strony jest spora dziura więc albo szykować kawałki innego dystansu albo zamykać. (Włókno szklane ??) Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michas75 Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Dorobić kawał blachy, zamocować, odrysowac otwór, zdjąć, wyciąć, zanitowac, przykrecic dystans. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewockir Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 To już zostawię na później albo osób które chciałyby się podjąć. Ja idę inną drogą, przez przypadek naciąłem się na grupie fb. Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUPER1600 Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 https://www.jehnert.de/en/ produkuje takie gotowce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewockir Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 Witam. Jakie głośniki będą współgrały w panelu z wf mb quart 160 pod wzmacniaczem mac audio attack 400. Radio alpine 9855r. ? Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts