Jump to content

Laguna 2 Cabasse Poprawić fabrykę

Recommended Posts

Siema. Jestem tu nowy. Witam wszystkich!

Chce sobie zmienić głośniki w drzwiach przód i tył. średnica 13cm. Nie chce zrobić Boom, chcę tylko poprawić fabrykę. Wersję głośników i radia mam Cabasse. Teraz pytanie do was, co polecacie w rozsądnej cenie? :)

Pozdrawiam.

Myślałem o tych ale nie jestem przekonany co do głośników. https://allegro.pl/oferta/jbl-glosniki-renault-laguna-2-3-clio-2-3-przod-tyl-8637521097

Możecie coś podpowiedzieć?

Cześć. Sprawa prosta. Najpierw wygłuszyć drzwi, jeśli efekt będzie słaby poszukać na przód 13stek z osobnymi tw i podłączyć pod wzmacniacz i do tego subwoofer. Ew. 16stki w drzwi. Inne rzeczy to strata pieniędzy

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka

Cześć. Sprawa prosta. Najpierw wygłuszyć drzwi, jeśli efekt będzie słaby poszukać na przód 13stek z osobnymi tw i podłączyć pod wzmacniacz i do tego subwoofer. Ew. 16stki w drzwi. Inne rzeczy to strata pieniędzy

Pozdrawiam

Czyli nie opłaca się samych głośników wymieniać? Nie chce robić boom, chcę tylko i wyłącznie poprawić tony.

Obecne głośniki zgrane są z radiem fabrycznym.

Dasz pod obecne radio to mogą charczec albo dźwięk będzie słabiutki.

Kolejna sprawa głośniki które zaproponowałeś są z tw A w lagunie w drzwiach sa woofery osobno i tw osobno.

Siema. Jestem tu nowy. Witam wszystkich!

Chce sobie zmienić głośniki w drzwiach przód i tył. średnica 13cm. Nie chce zrobić Boom, chcę tylko poprawić fabrykę. Wersję głośników i radia mam Cabasse. Teraz pytanie do was, co polecacie w rozsądnej cenie? :)

Pozdrawiam.

Myślałem o tych ale nie jestem przekonany co do głośników. https://allegro.pl/oferta/jbl-glosniki-renault-laguna-2-3-clio-2-3-przod-tyl-8637521097

Możecie coś podpowiedzieć?

Tym zestawem nie poprawisz fabryki. Jak byś nie miał Cabasse to bym zaproponował zmianę głośników na te z wersji Cabasse a tak to nawet nie ma co polecić. Zapomnij tez o wymianie głośników jeśli masz budżet na poziomie 200 PLN. 

Hello.

Tymi głośnikami nic nie osiągniesz.

Jeżeli nie chcesz bardziej się bawić szukaj głośników z najwyższą skutecznością db/W

Jak chcesz zobaczyć jak się zabawić grubej zajrzyj do mojego tematu Laguna audio.

W razie pytań służę pomocą.

Pozdrawiam

allegro -> MDF Renault Laguna II -> 28-30zł

Szukałem na miliony sposoby, pytałem po forach.... duży napój rozluźniający jestem krewny!

Dziękuję dystanse zamówione

allegro -> MDF Renault Laguna II -> 28-30zł

Kupiłem dystanse z allegro i niestety (nie)problem nadal jest. Dystanse nie są wyprofilowane do drzwi i trzeba szykować, aczkolwiek wewnętrzne przykręcenie dystansu już lepiej pozwala umiejscowić dystans.

Z prawej strony jest spora dziura więc albo szykować kawałki innego dystansu albo zamykać. (Włókno szklane ??)

0f5437436dc29d87743f3052d186da68.jpg6a1e10d78fb848397783c98b06f8901f.jpg

• 2 months later...

Witam. Jakie głośniki będą współgrały w panelu z wf mb quart 160 pod wzmacniaczem mac audio attack 400. Radio alpine 9855r. ?3835001e02f276c32866009ee2522fb8.jpg