Jump to content

Wzmacnia Rainbow and Paul 4300 - prośba o opinie

Recommended Posts

O fajnie że ktoś się udzielił. :)

Ma to grać z maximo 5.2 13cm w E39.

Mój temat: http://www.strefacaraudio.pl/topic/62639-e39-poprawa-męczącego-grania/

Wiem, że długi ale chciałem podać wszelkie informacje. Czytam od ponad tygodnia forum, faq itd ale jest tego sporo i nie koniecznie wszystko idzie od razu przyswoić lub zapamiętać. Jeśli nie podałem jakiś ważnych informacji to proszę o pstryczka w nos na pewno się poprawię. 

Pozdrawiam

Widziałem tego manuala. Próbuje wyczytać informacje odnośnie dobrych parametrów wzmacniacza ale jest tego sporo. 

4x90 przy 4ohm -  głośniki mają 80RMS więc powinien mieć dobrą kontrolę nad nimi

Damping Factor > 200 at 4 Ω  - według FAQ wskazywać to może na dobry wzmacniacz :)

Frequency Response -3 dB 10 Hz – 35 kHz

Za tą cenę można brać przyzwoite ale mało popularne wzmacniacze

Wysłane z mojego G8341 przy użyciu Tapatalka

Bardziej niz przyzwoite  i bardzo popularne ale nie na portalach aukcyjnych bo malo kto sie go pozbywa.

Ceny zaczynaja sie od 500 zl za uszanowane sztuki.

Za 250 bral bym w ciemno.

Mam bezposrednie porownanie do PS500F, Beat4 , Radion 100.4 i JR4.300 i Kraftwerka 4ch.

Naprawde warto.

Astra J - Axton A500DSP - Germanium Two - Germanium Four - ipaul2000DM - Steg MT650TW - AudioSystem AE30 - Reckhorn D165 - P25FE EVO x2