drenei Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Witam.Ostatnio zakupiłem audi a4 b7 z oryginalnym radiem 1din. Samochód posiada fabryczny wzmacniacz niestety 22wat na glowsnik. Zastanawiałem się nad zmiana głośników na BOSE(oryginalne wzmacniacz tuba głośniki) czy może kupić nieoryginalny wzmacniacz 80w na kanał i do tego 4x głośniki niskotonowe(wysoko juz mam) hertz dsk 165.3. Co będzie lepiej brzmiało jak myślicie? Oczywiście radio takie musi zostać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christopher Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Co to za tweetery posiadasz że chcesz same jak to nazwales "niskotonowe"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drenei Posted April 3, 2018 Author Share Posted April 3, 2018 Żle zrozumiałeś.Niskotonowe mam oryginalne z BOSE i podłącze je razem z tymi hertz dsk przez zwrotnice żeby uzyskać zestaw odseparowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christopher Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 "do tego 4x głośniki niskotonowe(wysoko juz mam) hertz dsk 165.3", Chyba raczej ty nie bardzo wiesz czym jest zestaw odseparowany, a poza tym nie rozumiem po co chcesz zmienić coś w tym zestawie hertza skoro producent stworzył zwrotnice właśnie pod nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drenei Posted April 3, 2018 Author Share Posted April 3, 2018 No to zakupie cały zestaw producenta z zwrotnicami oraz wysokotonowymi. Jak to będzie grało w porównaniu do bose ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Jak zrobisz to po swojemu to ori Bose zagra lepiej. Jakby to robił ktoś z forum to to całe bose to łajno. Poczytaj o podstawach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christopher Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Nie czarujmy się zestaw hertzw który wybrałeś nie jest jakimś cudem (można znaleźć coś dużo lepszego) druga sprawa wymaga dużo więcej pracy od Ciebie (tu się klaniaja podstrony których ci brakuje) bose jest prostsza opcją, ale nie znaczy lepszą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drenei Posted April 4, 2018 Author Share Posted April 4, 2018 A co polecacie lepszego niż te Hertz. Dacie także linka do tych podstaw? Poczytałem forum i znalazłem jedynie, żeby mieć dobra polaryzacje na glosnikach do tego wygłuszenie drzwi przednich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanQwer Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 http://www.strefacaraudio.pl/topic/880-faq-czyli-najcz%C4%99%C5%9Bciej-zadawane-pytania-i-odpowiedzi-faq-nazara/ to jest link do "tych" podstaw... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastah22 Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Hertz minimum esk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts