wyciu91 Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 Witam.W mojej e36 poprzedni właściciel miał jakieś chętki na audio, jednak nie dokończył dzieła.Kupując auto miałem taki zestaw:2x głośniki 13cm Rainbow profi line2x zwrotnice Rainbow professional-linedo tego dokupiłem wzmak Crunch MX4150i. Głośniki są zamontowane w kickpanelach, na skośnych dystansach, grają tak sobie, no bo wiadomo nie ma jeszcze tweetów i subwoofera.Moje pytanko jest jakie tweety do tego zestawu pasują, na necie znalazłem jakieś info o serii professional line i profi line ale żadne foto nie pasuje do tego co tu mam. Wrzucam fotki. Póki co oglądałem się za Powerbass S-1S HERTZ DT 24.3Lanzar DCT Głośniczki będą obok słupków ale nie w nich, przynajmniej na razie chce je tylko przykleić do tapicerki, dlatego szczególnie podoba mi się lanzar w obudowie. Co byście mi poradzili? Kwota to ok 100zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszLDZ Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 Dołóż troszkę i masz na giełdzie - kolega yasica sprzedaję ( albo juz poszły), monacor dt 284, za ta cenę nie ma konkurencji chyba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 Nie kombinuj tylko kup takie tweetery jakie sa dedykowane do tego zestawu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyciu91 Posted April 26, 2014 Author Share Posted April 26, 2014 Tego zestawu nigdzie nie ma, a tym bardziej części w sklepach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 Strefa ciszy z Olsztyna jest dystrybutorem Rainbow'a. Zapytaj co jest teraz zamiast wycofanych proli line. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyciu91 Posted April 26, 2014 Author Share Posted April 26, 2014 Strefa ciszy z Olsztyna jest dystrybutorem Rainbow'a. Zapytaj co jest teraz zamiast wycofanych proli line.Ok mail poszedł, w ich zestawie podobnie wygląda Rainbow CS 265 Profi Phase Plug ale wątpie by to było to samowow jestem pod wrażeniem szybkości odpowiedzi od nich. W każdym razie tego zestawu już nie produkują ale ten CS 265 to jest wg nich to samo.Za tweetery do mojego zestawu policzyli sobie sic! 799zeta.Ze specyfikacji wynika że Crossover frequency zwrotnicy to 2400Hz/2x18dB/okt. Najniżej schodzą te lazary do 1.3khz, czyli jak je kupie to będę miał bez problemu zapewnione całe pasmo po wywaleniu zwrotnicy na kablu od lazara? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 Ten zestaw kosztowal sporo kasy i nie spodziewaj sie ze tweetery kupisz za 100 zl.Jakie masz radio ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 Mam jakieś tw Rainbow'a sprzed lat. Niestety nie opisane... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyciu91 Posted April 26, 2014 Author Share Posted April 26, 2014 Ten zestaw kosztowal sporo kasy i nie spodziewaj sie ze tweetery kupisz za 100 zl.Jakie masz radio ???Radio to JVC KD-X30, ale raczej zmienie, głównie ze względu na to że jest niebieskie (poprzedni właściciel chyba zapomniał ze e36 ma podświetlenie pomarańczowe). Jeśli by coś było fajnego używanego to z chęcią kupie, niestety używane tweetery mało kto sprzedaje, przynajmniej na allegro większość to są po prostu fabryczne z innych aut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 Jeśli nie kupisz tweeterow Rainbow-a kup radyjko z aktywka bo wooferki masz fajne i wtedy mozesz kombinować z tweeterem.Szkoda dawac przypadkowy tweeter do tego zestawu pod ta przypadkowa zwrotkę..Zeby Ci to wytłumaczyć to napisze tak: Alu z VW raczej nie pasują do BMW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyciu91 Posted April 27, 2014 Author Share Posted April 27, 2014 Szkoda dawac przypadkowy tweeter do tego zestawu pod ta przypadkowa zwrotkęCzemu przypadkową? Jest z zestawu rainbow. Dobra, budżet wzrasta do 200zeta, jeśli macie jakieś propozycje, mogą być używane, to z chęcią posłucham. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus1984 Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 Czyli jest przypadkowa, pod każdy inny tweeter, niż ten ori z tego zestawu No chyba, że trafisz z tweeterem o identycznych parametrach, lub "prawie" identycznych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyciu91 Posted April 27, 2014 Author Share Posted April 27, 2014 a co powiecie o tych: hertzt et 26.5. Mają dość podobne parametry do ori. Miał ktoś kiedyś z nimi kontakt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts