facebook

Skocz do zawartości


REKLAMA

:)

Zdjęcie

Audison Bit Ten - Problem z ustawieniem.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Matixz124

Matixz124
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 31 lipiec 2020 - 22:15

Cześć, mam procesor dźwięku w/w i mam taki problem. Podłączam wejścia rca z adaptera Hi - Level Helix afc (tak wiem audison tez ma wejscia hi level), uruchamiam płytę testową i przechodzę do konfiguracji procesora, niestety kiedy mi pisze, że mam ustawić poziomy wejściowe i każe uruchomić utwór 1 po ustawieniu glosności na radiu to powoduje zapalenie wszystkich diod i restartem urządzenia. Nie sygnalizuje mi, że sygnał jest za mocny diodami które od tego są.  Nie wiem czy źle coś robię albo procek jest padnięty. Kwadratu na wejściu nie ma bo było sprawdzane oscyloskopem. Pomijając konfiguracje procka normalnie można używać tylko tych poziomów nie mogę ustawić. Ktoś coś podpowie?



#0 Reklama

  • 1234 postów
    Lokalizacja: SCA

Napisano przed chwilą

:)

#2 SebekDS

SebekDS
  • Użytkownik
  • 747 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódź

Napisano 01 sierpień 2020 - 06:09

1. Czy w Helixie poziomy masz na minimum?
2. Czy przez HiLevel Audisona problem tez występuje?

#3 Matixz124

Matixz124
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 01 sierpień 2020 - 10:32

1. Tak poziomy na minimum.
2. Nie podłączałem do audisona bo całą wiązkę przy montażu zrobiłem w oploty i nie kroiłem tego póki co.



#4 intermis

intermis
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jędrzejów

Napisano 01 sierpień 2020 - 13:24

Podłącz inne źródło (smartfon, odtwarzacz, laptop etc) i sprawdź jak się zachowa procesor przy próbie ustawienia poziomów.



#5 Matixz124

Matixz124
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 01 sierpień 2020 - 14:16

Podłączałem zewnętrzne źródła jak i przez samego Helixa dźwięk jest okej, procesor reaguje na regulowanie potencjometrem, ale przy kalibracji wysypuje się. Dzisiaj trochę popatrzyłem i ciekawe czy to nie przez słabą masę, są spadki napięcia i to powoduje, że procesor się restartuje? Postaram się zmienić punkt masowy i sprawdzić masę akumulatora z karoserią i może to coś wyjaśni. Bo jak puszczam utwór testowy zauważyłem, że lekko przygasają mi diody na wzmacniaczach i od razu procesor się restartuje. 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych