Jump to content

2way bez suba

Share

Recommended Posts

Hej, 

stałem się posiadaczem mazdy 6 II hatchback, seryjne audio nie gra jakoś tragicznie ale mi średnio wystarcza.

Chciałbym wygluszyc drzwi i wymienić przednie głośniki + podłączyć je pod zewnętrzny wzmacniacz. 

Poszukuję takich głośników, żeby miały dobry kick i w miarę możliwości obyło się bez subwoofera. Wiadomo, że nie uzyskam tego co porządne 10cali w closed ale chcę żeby te niższe rejestry coś tam było słychać.

Muzyka jakiej słucham to Rap, pop, stare klubowe numery czasem disco polo.

Drzwi w maździe są ogromne, nie wiem czy to nie będzie przeszkodą. 

Budżet do 800zl za głośniki. Mogą być nowe mogą być używane. 

W tym budżecie będzie ciężko o 2-way co zgara dobrze basem bez suba. Focal K2P mógłby dać radę, ale budżet razy 3, no i samym radiem takiego zestawu nie zasilisz. Jakbym miał robić system bez suba to bym się skupił a 3-way.

Wzmacniacz dobry, dobry kick to jak najbardziej do osiągnięcia. A jakie głośniki? Ciężko powiedzieć, każde auto jest inne, na każdym wzmacniaczu będzie inaczej. Nie ma gotowego przepisu na oczekiwany efekt. Ogólnie w tym budżecie to śmiało można rozglądać się za zestawami Musway czy Xcelsus. DLSy MC6.2 też fajnie kopią. Chyba że w grę wchodzą używane głośniki.