nygus7 Posted March 19 Share Posted March 19 Dzień dobry koledzy, koleżanki (?). Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w doborze elementów audio. Mam podstawową wiedzę ale chciałbym się zapytać o pewne rzeczy które mogą wpłynąć na jakość i samopoczucie. No właśnie, dobre samopoczucie to słowo klucz w tym wszystkim. W latach 90. spoglądałem na wymarzone auta ze świetnym audio, niestety mogłem wtedy tylko pomarzyć o nabyciu takich zabawek. No i jesteśmy 20 lat później, kupiłem SLK, doprowadziłem go do właściwego stanu. W samochodzie jest oryginalny Alpine ,dołożyłem do niego moduł Bluetooth. Audio gra dość miękko, dobrze wpasowując się w relaksacyjny charakter samochodu. Natomiast nie robi ono wrażenia takie jak bym oczekiwał. Noszę się z zamiarem zrobienia czegoś budżetowego (sorry, ale za dużo różnych innych priorytetów człowiek ma po 40tce...). W posiadaniu już mam głośniki z poprzednich moich aut - Pioneer TS-A1711. Pewnie są lepsze, są też i gorsze. Dawniej miałem je podłączone bez dodatkowego wzmacniacza i byłem zawsze z nich zadowolony, zatem zostawiam je i tym razem. Kupiłem teraz mini wzmacniacz Pioneer GM-1004: No i tutaj do Was pytanie audio-przyjaciele o jednostkę sterującą. Doradźcie proszę która z tych trzech propozycji będzie najwłaściwszym pomysłem. 1. Pioneer DEH-S520BT (zdjęcie poglądowe). Najmniej mi się podoba wizualnie ale ma na bardzo dużo ustawień. 2. ALPINE CDE-201R 3. Sprzęt do którego najbardziej się skłaniam choć ma już swoje lata, Alpine CDE-178BT Z tym sprzętem mam jedną zagwozdkę. Mianowicie mój wzmacniacz nie ma ustawienia gain'a. Producent pisze że RCA max. wynosi 1V natomiast Alpine CDE-178BT na wyjściu RCA ma 4V. Czy to ma prawo działać? Którą z tych jednostek sterujących byście polecali? Używać go zamierzam tylko i wyłącznie serwując dźwięk po Bluetooth... Auto będzie miało oczywiście wygłuszone drzwi, choć i tak konstrukcja dachu oraz inne czynniki powodują że w aucie jest bardzo głośno. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts