Jump to content

Citroen C5 X7

kamill8848
 Share

Recommended Posts

Cześć, super praca. jestem fanem i jesteś troche inspiracją jak to powinno wyglądać, pytanko zarzuciłbyś dokładne wymiary tego subwoofera w boczek? i czy ewentualnie wejdzie taki sam po drugiej stronie? ja aktualonie mam ten fabryczny ale jakoś nie widzę tego za dobrze. Pozdrawiam

• 2 weeks later...
W dniu 9.01.2024 o 14:31, eldicoran napisał:

Cześć, super praca. jestem fanem i jesteś troche inspiracją jak to powinno wyglądać, pytanko zarzuciłbyś dokładne wymiary tego subwoofera w boczek? i czy ewentualnie wejdzie taki sam po drugiej stronie? ja aktualonie mam ten fabryczny ale jakoś nie widzę tego za dobrze. Pozdrawiam

Dzięki za dobre słowo ✌🏻 wiesz co, niestety nie mam wymiarów dla paczki od subwoofera bo kształt frontu i pleców miałem zrobiony szablon z kartonu, a resztę klocków, żeby spasować nadkole docinałem i przymierzałem na bieżąco sztuka po sztuce, także nie mam spisanych żadnych danych 🤷🏻‍♂️. Gdybym wiedział to wcześniej to pewnie bym nie kombinował tylko kupił gotowego fitboxa dedykowanego dla Peugeota 407 bo będzie pasował bez problemu do C5 X7 Kombi:

https://sklep.basser.pl/pl/obudowy-fit-box/52-fbpeug01-peugeot-407-sedan-obudowa-subwoofera.html

W drugi boczek być może wpakujesz jeżeli skrzynkę chciałbyś robić samemu ale będzie trudniej ponieważ tam zamontowanych jest kilka modułów. 

• 5 months later...

kamill8848 powiedz proszę skąd ciągnąłeś masę? Z akumulatora czy z jakiegoś punktu w bagażniku? Mam to samo auto i po dołożenie dsp pojawiły mi się piski, masę mam z bagażnika z podłogi, może kiepski punkt. Skąd Ty pociągnąłeś?

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Wybacz Kamil że w Twoim temacie ale jestem na etapie decyzji co zrobić z oryginalnym radiem, czy młożyć Alpine 7893 w schowek nad zapalniczką i zostawić oryginalne radio, czy da radę jakoś przenieść godzinę, temp i dźwięk z czujników poza wyświetlacz w desce który bez oryginalnego radia jest bezużyteczny.

Mam też adapter do sterowania z kierownicy jednak on też nie daje żadnego znaku życia czy na 7893 czy na nowszych alpinach, po prostu sterowanie z kierownicy nie działa bez oryginalnego radia.

Macie może jakieś rozwiązanie posiadacze c5x7?

• 1 month later...
W dniu 17.10.2024 o 15:54, noelo napisał:

Wybacz Kamil że w Twoim temacie ale jestem na etapie decyzji co zrobić z oryginalnym radiem, czy młożyć Alpine 7893 w schowek nad zapalniczką i zostawić oryginalne radio, czy da radę jakoś przenieść godzinę, temp i dźwięk z czujników poza wyświetlacz w desce który bez oryginalnego radia jest bezużyteczny.

Mam też adapter do sterowania z kierownicy jednak on też nie daje żadnego znaku życia czy na 7893 czy na nowszych alpinach, po prostu sterowanie z kierownicy nie działa bez oryginalnego radia.

Macie może jakieś rozwiązanie posiadacze c5x7?

Też rozmyślałem na takim rozwiązaniem i stwierdziłem, że gdy obecne radio dokona żywota (bo RT4 ma taką przypadłość z padającym HDD), to w jego miejsce wstawię aftermarket, a zamiast wyświetlacza wstawię 7” chińczyka na androidzie, który będzie służył tylko do obsługi  czujników parkowania, wyświetlania temperatury i wszystkich tych rzeczy, które są wyświetlane przez OEM jednostkę. Na dzień dzisiejszy wydaje mi się, że to najlepsze rozwiązanie. 

kierownica jest sterowana po can, wiec raczej alpina Ci z nia nie ogarnie. Ja dałem chinczyka mekede m700s i wszystko działa, pokazuje otwarte drzwi, czujniki parkowani (chociaż te tez włączyłem na zegarach głównych). Radio po optyku leci do dps helixa i całkiem nieźle to gra. Optyk w tym chińczyku ma regulacje głośności, wiec wszystkie przyciski na kierownic tez działają jak w oryginale. Chyba jest to najlepsze rozwiązanie w dobie zabudowanych stacji w kokpicie 

• 7 months later...

Siema Panowie, jak pociągnieliscie przewody głośnikowe do drzwi w tym Citroenie? Bo mam z tym zagwostkę jak to zrobić najprostszym sposobem.