Dziurnik Posted May 23, 2020 Share Posted May 23, 2020 Siemanko jak juz wspomniałem w przywitalni chce wrzucić do swojej Hany radio 2 din, oczywiscie zależy mi na tym aby grało lepiej niż oryginalne hondowskie (w którym nie mam nawet equalizera) i zastnawiam sie pomiędzy tymi dwoma stacjami.Z tego co udało mi się wygrzebać w czeluściach internetu to GMS będzie miał stabilniejsze i pewniejsze połączenie z moim telefonem (xiaomi redmi note 8 pro), wyczytałem ze ten model telefonu ma problemy z łączeniem się z android auto, ktory występuje w alpine, natomiast GMS uzywa do tego WiFi. Jeżeli chodzi o cenę to prosze sie tym narazie nie sugerować, wiem że jest to 900 zł różnicy, ale chodzi mi narazie o aspekty czysto techniczne.. ktoś sprawdzał testował i mógłby coś podpowiedzieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miziolo Posted May 23, 2020 Share Posted May 23, 2020 W podobnych pieniądzach to zamiast tej alpiny dałbym do porównania Kenwooda dmx8019dabs Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidho Posted May 24, 2020 Share Posted May 24, 2020 Ja się przymierzałem do tej Alpinki ale wg mnie Alpine został z tyłu za konkurencją, android auto tylko po kablu, brak zwrotnicy aktywnej. Generalnie to odświerzony ilx702d którego miałem. Skusiłem się na Kenwooda 8019dabs i to jest to, wszystko śmiga płynnie, zwrotnica 3way, pozwoliło to całkiem usunąć zwrotnice pasywne, rca 5v. Do tego 2 tel jednocześnie, np na jednym android auto, a z drugiego muza( są 2 porty usb). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziurnik Posted May 24, 2020 Author Share Posted May 24, 2020 Dobra to teraz zdradze, że mam mozliwość wzięcia tej alpiny w tych samych pieniądzach co GMS czyli ok 1200 zł i w tej kwocie narazie chciałbym sie zamknąć... nie jestem audiofilem słucham metalu, a bas zdarzy sie tylko i wyłącznie gdy wiozę moją pijaną dziewczyne ze spotkania z koleżankami.Czy to wpływa jakoś na wasz pogląd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
powalla Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 Tylko tam nie ma miejsca na 2 din ...tam jest jakieś dziwne 1,8 i trzeba rzeźbić. Sprawa druga, to głośniki są przykręcone do tapicerki i żeby to zagrało , to też trzeba sporo się nagłowić i wyciąć sporo plastiku by zmieścił się dystans z mdf . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now