lukeboss Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Witam, wymieniam sam głośnik 13 cm z zestawu odseparowanego na inny - z okazji tego, że dostałem dystanse mdf, oraz 165 mm głośnik, tyle że współosiowy. Chce zostawić gotową instalację z tweeterami i zwrotnicami, a do niego dołączyć tylko ten głośnik współosiowy z tweeterem. Czy tak się da? Pogorszy się jakoś? Głośniki na które chce wymienić to Powerbass L-6502x. Zwrotnice i tweetery to Diora 1307. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zientek Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 No zwrotnica obetnie Ci górne pasmo i ten TW praktycznie nie będzie miał co grać. Skoro to współosiowe to pewnie TW jest zabezpieczony gdzieś w głośniku więc niżej też nie powinien zagrać.Dlaczego akurat te WF? akurat takie masz czy dopiero zamierzasz kupić?Co do jakości to zwrotnica od Diory może być ucięta tak a nie inaczej i może któregoś pasma zabraknąć albo któreś będzie męczyło WF. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukeboss Posted March 19, 2015 Author Share Posted March 19, 2015 Szwagier mi je oddał za darmo, ja tylko dokupiłem dystanse. Głośnik PB ma widoczny jakiś kondesatorek. Tweetery Diory ladnie graja, chciałym, żeby tak zostało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powalla Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 dostałem dystanse mdf, oraz 165 mm głośnik Pogorszy się jakoś? Podłącz i sam sprawdź . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukeboss Posted March 19, 2015 Author Share Posted March 19, 2015 Sprawdze, ale jeśli wiecie, to możecie poradzić koledze czego sie spodziewać jutro podłącze, dziś już ciemno. Ewentualnie podłącze pod radio omijając zwrotnicę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastah22 Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Odetnij/odlituj polaczenie z tym widocznym kondensatorkiem w glosniku wspolosiowym i podlacz woofer pod obecna zwrotnice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts