killjoy Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Cześć!Mam problem z podłączeniem instalacji car audio. zabrałem się do tego następująco:Zainstalowałem głośniki w drzwiach a kable od nich przeprowadziłem do bagażnika;12V oraz mase wprowadziłem do bagażnika;czincze wraz z remote od radia również wprowadziłem do bagażnika;w bagażniku posiadam wzmacniacz http://allegro.pl/wzmacniacz-carpower-hpb-604-700w-4-kanaly-i3544183345.html (w linku zdjęcia wejść )Podłączyłem pod wzmacniacz plus i minus oraz remote i dioda power świeci po włączeniu radia.Głośniki podłączyłem do kanału 1 i 2. Mam problem a mianowicie:Nie wiem do których wejść we wzmacniaczu mam podłączyć czincze. czincze zostały podłączone do radia więc myśle że tam właśnie powinny być podłączone. Głośniki podłączone do wzmacniacza wogóle nie grają. czy na radiu powinienem ustawić coś dodatkowo czy wystarczy samo podłączenie kabli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel S. Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 zmieniaj gniazda az zagra - proste jakie radio?jak ustawiles crossover na wzmacniaczu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backonik Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Ile kanałów podłączyłeś, jak podłączyłeś głośniki poprzez zwrotnicę czy każdy osobno.Jakie radio, ile wyjść RCA, jak ustawiłeś przełączniki i potencjometry na wzmaku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killjoy Posted September 18, 2013 Author Share Posted September 18, 2013 podłączyłem 2 kanały. głośniki to Powerbass S-6C i miały w zestawie takie coś - chyba to zwrotnica podłączałem kabel pod taką paczke która rozdzielała sygnał na tweetery i woofery.Radio ma jedno wyjście rca.radio kenwood KDC- 3057UR.Nie przestawiałem nic na wzmacniaczu bo nie chce zepsuć. co moge na nim przestawić żeby zaczeło grać?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backonik Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Chłopie, weź przeczytaj instrukcję obsługi tego i nie zawracaj d... na forum. Przez ten czas dawno byś już ją ściągnął/przeczytał i byś wiedział.Koniec tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
powalla Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 <font color="red">Temat był omawiany wielokrotnie. Użyj wyszukiwarki.</font> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now