ludlow69 Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Pozdrawiam w dniu jutrzejszym planuję zacząć układać przewody pod instalację (zasilanie, rca itd.) w moim samochodzie (Audi A4 b5) najszybsza drogą poprowadzenia kabla zasilającego do kabiny jest obudowa komputera, która znajduję się po stronie kierowcy, czyli zgodnie z techniką, kabel zasilający w lewym progu, jednak stworzyłem sobie dawno temu taki magiczny przycisk - odłączenie zasilania komputera. Przewód z włącznikiem również idzie lewym progiem. Moje obawy są następujące, myślę że mogą występować zakłócenia ze strony kabla zasilającego które będą wpływać na przewód z odcięciem komputera, jeśli będą biegnąć tuż obok siebie.. czy moje obawy mogą okazać sie słuszne? szkoda było by położyć wszystko a później mieć problemy z komputerem silnika.. tak na chłopski rozum, obłożenie obydwu kabli folią aluminiową mogło by temu przeciwdziałać.. czy myślę w dobrym kierunku? poproszę o poradę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roth Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Chodzi o nie puszczanie kabli sygnalowych koło zasilajacych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludlow69 Posted May 14, 2013 Author Share Posted May 14, 2013 skoro tak mówisz.. chociaż zdaje mi się, że nie zrozumiałeś do końca mojego pytania ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ancymon Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 czy moje obawy mogą okazać sie słuszne? nie. Gdyby takie pole, jakie wytwarzają kable do audio, były w stanie zakłócić pracę komputera samochodu, to samochód by w ogóle nie jeździł ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts