Jump to content

Adasiuniunio

Użytkownik
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Informacje o profilu

  • Lokalizacja
    Białystok

Recent Profile Visitors

1,537 profile views

Adasiuniunio's Achievements

  1. Bardzo możliwe. Zresztą sam się przekonałem .... temat uważam za zamknięty
  2. No ale wygłuszenie mam zrobione i te exercusion sx6c grały w *UJ słabo. Może i wzmak by coś dał ale odradzano mi tutaj. Sugerowano że wina okablowania. Ale jak widać okablowanie jest ok. Tak jak wcześniej przypuszczałem - winne radio. Niedostateczna moc z niego płynąca.... Zostanę póki co na fabrycznych bo naprawdę jest dobrze no i wygłuszenie zrobione to napewno nawet na fabryce jest o niebo lepiej niż bez wygłuszenia
  3. Witam ponownie. Dziś zmieniłem na fabryczne głośniki. I powiem wam że różnica jest ogromna. Na fabrycznych jest bass , tweetery nie piszcza tak jak w tamtych. Znaczy bas może to za dużo powiedziane ale generalnie chodzi o to że tamte praktycznie nie grały , bass znikomy , piszczenie . Jednak wydaje mi się że to wina radia . Nie dał rady tamtych napedzic a fabryczne pewnie mają po 15w rms i spokojnie radio daje radę. Tak jak wcześniej pisałem , tylne głośniki wogóle wypialem z wtyczki ISO....
  4. Albo opcja wogóle wypiąć w wtyczki ISO tylne głośniki... a miernikiem sprubuje popatrzyć przednie głośniki.... ile V, A, om powinno być przy jakiej głośności ? Nie sprawdzałem jeszcze głośników miernikiem i nie wiem jakie wartości powinny być przy max głośności itp ....
  5. A jeszcze pytanie odnośnie samej instalacji kablowej. Przewody idące do głośników to są połączone bezpośrednio z wtyczką Iso do radia czy po drodze gdzieś są jeszcze wpięte ? Bo rozwazam żeby pociągnąć nowe przewody od głośników do radia (to raczej nie ma problemu ) , gorzej jak po drodze gdzieś jeszcze "wchodzą"....
  6. Zrobiłem tak jak napisałeś. Poprawa żadna ... aczkolwiek problem sprzed kilku dni... padł akumulator. Pomyslałem że może wina leżała po stronie słabego Aku. Jednak po wymianie na nowy poprawy żadnej ze strony radia i głośników ....
  7. Pewnie temu że to radio ma moc 4 x 55w ... A u mnie 4 x 45w i już mocno wysłużone
  8. Podłączyłem inne radio widoczne na zdjęciu. No trochę lepiej gra , głośniki wydaje się że nie harczą nawet przy wyższej głośności ale tego basu nie ma tyle co w poprzednim samochodzie siedziały i grały na tamtym radiu....
  9. No nie wiem. Tył w sumie mogę odpiąć ale przewody raczej sprawne bo tak to by wogóle nie grał któryś z głośników jakby coś było nie tak....
  10. A co zrobić żeby tweetery mniej tak piszczały? Tak ostro grają ? Już w ustawieniach coś próbowałem ale efekt średni....
  11. Pisałem wcześniej o radiu że jak odpalam np samochód to gra jedna strona , pogłosze znacznie to zaczyna grać i druga . Doczytałem że taki objaw ma padająca koncówka mocy w radiu
  12. Jest ciągle na przód ustawione bo tylny jeden glosnik harczy. Ale zawsze przód tylko ustawiam
  13. Zaraz się wkur**ie i sprzedam te głośniki . Niepotrzebnie otwory montażowe poszerzyłem i nie wsadzę oryginalnych głośników spowrotem ....
×
×
  • Create New...