Ale zacznijmy od poczatku.
Pacjent to Opel Vectra B z roku 1998 w hatchbacku, potocznie zwana Viki O aucie co moge powiedziec, jak dla nastolatka piekna sprawa jesli tylko moze sobie pozwolic na 10l/100km po miescie. Silnik 1.8 dysponujacy moca 115KM jest dosyc dynamiczny i pozwala godnie przemieszczac sie po miescie a kiedy trzeba to ma nawet niezle odejscie.
Tak sie prezentuje

Jak powszechnie wiadomo podstawa instalacji CA jest zasilanie W zwiazku z tym zakupilem okazyjnie 6m kabla 20mm2 marki Lexton (jeden diabeł tak naprawde czy lexton czy dietz), kleme plusowa Sinuslive BKS oraz oprawke z bezpiecznikiem automatycznym (na przycisk) 80A. Klema wyladowala na akumulatorze, a na niej fabryczna klema. Zastanawialismy sie gdzie umiescic bezpiecznik po czym doznalem olsnienia i otworzylem puszke z bezpiecznikami auta. Idealnie miejsca na to zeby umiescic tam bezpiecznik i puscic przewody. W zwiazku z tym wypalilismy 2 otwory w plastikowej pokrywie aby przewody ladnie sobie szly. Generalnie wyglada to tak

Z drugiej strony kabel wychodzi podobnie i idzie w dol

Do gumowej zaslepki miedzy kabina a komora silnika. Tam wypalony kolejny otworekna przewod i juz jestesmy w srodku. Niestety zdjeciem nie dysponuje bo aparat mi juz padl a pozatym ciezko jest sie tam umiescic tak zeby cos widziec i jeszcze miejsce na aparat znalezc. Po przejsciu przez gume kabel od razu wyladowal w lewym progu, pozniej pod boczkiem w bagazniku do tylnej lampy.Tam przez kolejny otwor wypalony w zaslepce wychodzi na zewnatrz tuz obok wzmaka. Jednoczenie przy lamie znalezlismy swietne miejsce na zlapanie masy gdyz byl gotowy otwor wywiercony, wystarczylo tylko zedrzec lakier i przykrecic kabel. Ile bylo mordowania sie zeby ta mase przykrecic to szkoda gadac ale udalo sie i trzyma sie nieruchomo

No i gitara zasilanie poprowadzone. Teraz trzeba bylo pociagnac RCA i Remote od radia. Wymontowalem schowek i bezproblemowo dostalem sie za radio oraz mialem piekne wejscie w prawy prog ktoredy to sygnalowki i wzbudzenie powedrowaly do bagaznika. I tam okazal sie zonk. RCA nie mozna bylo poprowadzic w zaden elegancki sposob do wzmaka gdyz jest za krotkie, trzeba bylo na bezczela poleciec pod plyta przez srodek bagaznika ale na szczescie wystarczylo i RCA siega tam gdzie powinno. Zapomnialbym. Za przesylanie sygnalu odpowiada zestaw Stingera, model SPI 2317 (ST-1700) dlugosci 5,2m.
No ale do czego te sygnalowki podpiete? Ano do radyjka znanej i lubianej lub nie firmy Alpine. Za model wiem ze dostane joby od wiekszosci ale trudno, wtedy kiedy je kupowalem nie bylo zadnej ciekawej uzywki w okolicach 400zl a jazda bez radia byla dla mnie wybitnie wku.... denerwujaca Otoz model to CDE-9874RR. Posiada 2 pary RCA wiec spelnia swoje zadanie, wlasnie dlatego sprzedalem Pionka DEH-4000UB gdyz mial tylko jedna pare RCA. Zdjecia radyjka mozecie sobie wygooglowac bo i tak szalu nie robi, ale gra i to najwazniejsze
Z drugiej strony Stingery trafiaja do wzmaka. Jakiego? A calkiem oldschoolowego

Dostane pewno opieprz za walajace sie kable ale na chwile obecna lepiej nie bedzie Przy okazji na zdjeciu widac suba ktorego posiadam na testy dzieki zyczliwosci cursor'a

A jak gra? Szybko http://localhost/str...tyle_emoticons/default/smile.gif BR jest wyzej strojony wiec nie ma moze zejscia ale predkosc jest naprawde zacna, nawet w rocku sie wyrabia. Aczkolwiek bass jaki przedstawia jest dosyc miekki, brzmienie perkusji jest dosyc specyficzne, takie flaki z olejem no niestety nie pasuje mi ono. W hh glosnik sie ladnie sprawuje, cisnienie potrafi wytworzyc, moze nie zejdzie nisko ale zaciagnie ladnie i tutaj ta jego miekkosc mi pasuje
Tyle jesli chodzi o Phase I w Viki
Jakie plany na przyszlosc? Najprawdopodobniej w pierwszej kolejnosci wymiana suba. Szukam jakiejs 10" w okolicach 500zl i 200-250W RMS ktora bedzie potrafila zagrac dosc twardo z charakterkiem
Tyle na razie, chyba sie troche rozpisalem