DaViD12464 Posted August 6, 2020 Report Share Posted August 6, 2020 Witam, posiadam 2 zmacniacze (2x300W) CONCORD CA 2075 Jeden z nich jest zmostkowany i gra pod tubą (raveland 400W - pokazana na zdj na końcu [nie mój wzmacniacz - zdj z google) i zamontowałem to w aucie Peugeot 206 (3 drzwiowy) - i mam kilka pytań.1) Czy do wzmacniaczy mogą iść i cinche i kable wychodzące z radia na głośniki? (podpięte do kostki kabelki i wpięte na wejściu wzmacniaczy, testowałem to w takiej konfiguracji i gra, szczerze nie wiem czy to tak ma być, bo nigdzie nie widziałem żeby używali czegoś więcej niż cinchy i zasilania i wyjścia z wzmacniaczy, ale dostałem to razem z zestawem więc podłączyłem...2) Potrzebuję pomocy w doborze głośników. Wszystkie 4 będą podpięte pod jeden wzmacniacz (300W) (wiem że jest dwukanałowy) po prostu są wpięte po 4 kabelki na lewo (2 plusy i 2 minusy) i 4 na prawo (2 plusy i 2 minusy). Wiem że rozmiary tych głosników mogą być takie: przód - 165mm; tył - 130mm. Nie wiem jak policzyć moce tych głośników a co za tym idzie na jakie moce te głośniki kupić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts