Noctoorn Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 WitamMam do wyboru zestaw Rainbow Elc6.2 albo AudioSystem Mx165 Evo.Na Google za dużo nie znalazłem... Więc jakaby ktoś miał z w/w jakieś doświadczenie czy sugestie to będę bardzo wdzięczny za pomoc [emoji6] Sent from my SM-G930F using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonio Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 EL to najnizsza polka od Rainbow co wcale jej nie dyskwalifikuje. Zwroc uwage na rozmiar tweetera w tym zestawie i czestotliwosc ciecia 5.200 Hz - za srednice w tym zestawie odpowiada woofer. Za te pieniadze naprawde nie mozna narzekac, woofer nie schodzi do piekiel ale ma kopniaka - i tu jest problem bo przy wiekszym naterzeniu dzwieku traci na jakosci wlasnie przez tak wysokie ciecie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noctoorn Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 I to już jest jakaś ciekawa opinia. Też jestem bliższy firmie Rainbow z którą już miałem przyjemność się zetknąć. Mam nadzieję że ktoś może coś ciekawego powiedzieć o drugim zestawie [emoji6] Sent from my SM-G930F using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acid Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Miałem styczność z modelem SLC Rainbowa, czyli ciut wyższa półka od powyżej opisanych, zestaw grał poprawnie, jednak według mnie był trochę ospały, z lekko wycofaną średnicą, w porównaniu do focal polyglass lub kp2 na przykład.Podstawowe zestawy Audio System grają raczej średnio.Poleciłbym od siebie Morel Maximo, który jest tani, ale dobrze zamontowany i zasilony potrafi miło zaskoczyć dynamiką i klarownością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djpeterek Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 I tu bym się kłócił generalnie po maximo as m165 evo potrafi pokazać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts