Tailgunner Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Witam. Proszę o poradę. Jako początujący user C3 Picasso chciałem spytać o poradę dotyczacą mozliwości podmiany fabrycznego radyjka w c3 picasso i zamiany go na stację multimedialną 2 Din.Wiem, że stacje oferują mozliwość sterowania z poziomu kierownicy, tak jak to teraz występuje. Ponadto chciałem spytac o podłączenie dźwięku. Jak ma się wyjscie ze stacji, np 4x40W do 6 fabrycznie zamontowanych głośników ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
100P Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 z tym wyjściem na głośniki to żaden akurat problem tylko zastanawia mnie jak sterować całym komputerem z poziomu tej "stacji" ? przecież oryginalne radio steruje wszystkim w tym samochodzi + sterowanie z kierownicy!!! też mam c3 picasso i sam jestem ciekaw co mozna zrobić z tym oryginalnym "słabym " sprzętem. ja właśnie będę bawił się w wygłuszanie drzwi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tbrek Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 1. co Wam da stacja medialna zamontowana na wysokości .... krocza , po za tym przysłonięta gałką biegów ? po za faktem że będzie. 2. sterowanie z kierownicy to nie jest problem, sa adaptery do jednostek, lub można ją "dostosować" 3. po za tym cały komputer C3 działa i bez radia - więc to też nie jest problem. macie jakieś inne problemy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tailgunner Posted February 18, 2014 Author Share Posted February 18, 2014 Faktycznie niskie umiejscowienie stacji jest mało komfortowe, choć widziałem fotki, ze niektorzy tak robią. Zastanwiałem sie rowniez nad inna opcją, a mianowicie sprzęt 1 Din z wysuwanym panelem do góry z regulacja kąta nachylenia.Tutaj widoczność i dostęp do panela byłby zdecydowanie lepszy1. co Wam da stacja medialna zamontowana na wysokości .... krocza , po za tym przysłonięta gałką biegów ? po za faktem że będzie. 2. sterowanie z kierownicy to nie jest problem, sa adaptery do jednostek, lub można ją "dostosować" 3. po za tym cały komputer C3 działa i bez radia - więc to też nie jest problem. macie jakieś inne problemy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tbrek Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Ja bym poszedł krok dalej. kupiłbym radio 1 din z DVD jeśli na tym Wam zalezy, dokupił w serwisie "kurnik" na panel nawigacji i tam wmontował dowolny LCD, wtedy byłby sens. lub dwa kroki dalej, i radio z prockiem a w ten kurnik dać tablet z GPS ostatnim krokiem i tym co bym osobiście teraz zrobił, to dał wyciągnąć światło z fabryki, kupiłbym procka i zrobił wszystko na fabrycznym radio.wtedy wygląd byłby fabryczny, pełna funkcjonalność (bt itd.) złodzieje by je omijali, a przy delikatnie zrobionym słupku A z wbudowanym tweeterem, i oklejeniu fabryczną szmata, nikt by się nawet nie pokapował że może być jakiś sprzęt w bagażniku. Sam tak miałem, w C3, zjechałem pół polski parkując gdzie popadło i nie martwiłem się że ktoś coś wyjmie. Teraz zrobiłbym też ten słupek delikatniejszym. A c3 Picasso ma więcej na to szans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
100P Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Tomek ;) osobiście nie jestem aż tak obcykany w tematyce CA bo nie siedzę w tym na codzień a podpytać nie zaszkodzi ;) nawet nie wiedziałem, że są aż takie możliwości o których piszesz. Gdzie można zrobić optyka na fabrycznym radiu?poza tym rozmawiałem już z Tobą na ten temat ;) i jakby tylko były fundusze to by poleciał ten helix co u Ciebie ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tbrek Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Gdzie można zrobić optyka na fabrycznym radiu? Jest kilka miejsc, gdzie można to zrobić dobrze lub prawie dobrze poza tym rozmawiałem już z Tobą na ten temat ;) i jakby tylko były fundusze to by poleciał ten helix co u Ciebie ;) To tylko kwestia czasu, zamontujesz pierwszy sprzęt, taniej, potem i tak go zmienisz na droższy i lepszy, te najtańsze rozwiązania szybko wylatują, podobnie jak te najdroższe, gdyż te z kolei ciężej ogarnąć, najlepsze są poprawnie skrojone średnie rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now