fastrets20 Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 Witam. //Szukłaem na forum ale nieznalazłem nic na temat wygłuszania tego elementu. Jestem świezo po zamontowaniu car audio w mojej celince zestaw to : Axton A2180 (350 RMS w Mostku) PowerBass S-10 (275 RMS) Skrzynka (25l) Radio Fabyczne (Toyota TF4301) Zestaw fajnie gra ale jest jedno ale , fajnie gra gdy jest otwarta klapa bagażnika , natomiast gdy ją zamknę to jest juz koszmar , przy słabych basach jest ok , ale gdy pogłośnie trochę to zaczyna strasznie trząść klapą , z początku myślałem że to tablica rejestracyjna więc ją wytłumiłem , ale nadal jest brak poprawy , z tego co zauważyłem najbardziej trzęsie i zakłóca ten element na klapie bagażnika: http://vpx.pl/i/2014/01/04/toyota_celica_7_0.gif a dokładniej klamka i elementy zamka które sie w nim znajdują , nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić. Jak to wygląda na filmiku:https://www.youtube.com/watch?v=ZnIqaBcXKdw Pomoże ktoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backonik Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 U mnie w Toyce w przednich drzwiach, w zamku coś rezonowało, rozkręciłem cały zamek i wpuściłem gęstego smaru. Pomogło. Więc może i u Ciebie będzie to samo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wicher18gl Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 Mam wrażenie że u ciebie to cała klapę należało by wytłumić matami . Ja na twoim miejscu zrobił bym tak , podkręcaj osłony plastiki wytłum dobrze klapę od środka dużo mat nie pójdzie. Dekarka w moim przypadku zdała egzamin, klapa jest cicho nie wpada w rezonans. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fastrets20 Posted January 5, 2014 Author Share Posted January 5, 2014 Ok spróbuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fastrets20 Posted January 7, 2014 Author Share Posted January 7, 2014 Ok panowie, wytłumiłem całą klape bagażnika , + kable + zamki , jest poprawa ale jeszcze jest rezonans , da się jakoś zmniejszyc rezonans który wywołuje sub? , można go tez okleic tą gapką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts