MichuPG Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Witam. Potrzebuję opinii osób, które próbowały poprawic wygląd swojego wzmacniacza. Sprawa wygląda następująco: pokrywa mojego wzmacniacza jest wykonana ze szczotkowanego aluminium (bardzo średniej jakości), jest dosyc mocno porysowana. Myślałem nad zeszlifowaniem papierem ściernym wierzchniej warstewki aluminium w celu wygładzenia powierzchni,a następnie naklejenie folii carbon. Jest to dobry pomysł? Folia nie będzie się odklejac pod wpływem podwyższonej temperatury? Może lepszym rozwiązaniem jest pomalowanie go? Jeśli tak, to jaka farba będzie najlepsza do tego celu?Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robeekk Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Jak okleisz folią to pogorszysz odprowadzanie Ciepła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoMadej Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Może anodowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robeekk Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 raczej jedyna dobra metoda na poprawę wyglądu amelanium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekTDI Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Anodowanie raczej nie zakryje rys, no chyba ze wczesniej wykonamy polerke, lub szczotkowanie. Mozna tez zrobic szkielkowanie/perelkowanie, ale efekt szczotkowanego aluminium zniknie. By zakryc chemicznie rysy trzeba miedziowac, albo dodatkowo jeszcze dac na to nikiel i wykanczajaco chrom. Powloka twarda ciezka do ruszenia a wyglad PiMP my RiDE ;) A tak generalnie to duzo zalezy od podejscia wykonujacego renowacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichuPG Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 A istnieje metoda łatwiejsza w wykonaniu niż anodowanie? Może jakieś malowanie? Nie jest to wzmacniacz za górę pieniędzy także można próbowac różnych metod poprawienia jego wyglądu A może zrobic coś na styl polerowanego rantu u alufelgach? Wygładzac papierem na mokro od 80 do 2500 a następnie polerka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekTDI Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 A istnieje metoda łatwiejsza w wykonaniu niż anodowanie? Może jakieś malowanie? Nie jest to wzmacniacz za górę pieniędzy także można próbowac różnych metod poprawienia jego wyglądu A może zrobic coś na styl polerowanego rantu u alufelgach? Wygładzac papierem na mokro od 80 do 2500 a następnie polerka? Nie maluj (prawie to samo co oklejenie), bo jak wczesniej powiedziano zmniejszysz odplyw ciepla z wzmaka. Jak chcesz to zrobic tanio, to dobrze kminisz, sprobuj najpierw na najmniej widocznej czesci/stronie, a jak efekt Cie zadowoli to do dziela:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastah22 Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Ja dziś tez miałem taki sam problem, podkład x 3, baza i klar. Axton z "gruzji"... Zdjecie robione kołem zapasowym... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichuPG Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 No no... Lusterko Może spróbuję z drugiej strony pokrywki jaki efekt uda się osiągnąc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts