Jump to content

uConnect 7 + ESX QS-TWO Problem z wyłączaniem 1 kanału

Woocashyt
 Share

Recommended Posts

Witam, staram się trochę poprawić Audio w Tipo 2 
Po wygłuszeniu drzwi oraz zamontowaniu głośników MTX AUDIO TX265S przyszedł czas na więcej mocy, nie chce bawić się w wymianę całego radia więc postanowiłem kupić ESX QS-TWO 
Problem jest taki że po podłączeniu wzmacniacza radio uConnect 7 (wersja od continental) przechodzi w tryb awaryjny i wyłącza 1 kanał (lewy) 
co ciekawe kiedy wrócę do fabrycznego połączenia i szybko znów podłączę ESXa to działa normalnie do momentu aż fiat na postoju odetnie zasilanie 
są może na forum osoby które miały do czynienia z tymi systemami z tymi radiami? 
Kiedyś obiło mi się o "oczy" że ludzie wrzucali w tor głośników rezystory ale szczerze mówiąc nie pamiętam jakie miały parametry oraz w którym "miejscu" je lutować. czy przed czy za ESXem

Działa tak dla potomnych 10ohm 10w likwiduje problem, po 20 minutach słuchania na 50% mocy radia i się nawet nie nagrzał ale lepiej dać 20w dla świętego spokoju 

18 godzin temu, mirek_smok napisał:

4 to idiota , generalnie od 10 do 39 , kup 10 15 i 20 i któryś będzie ok 20w też wystarczy ile to radio ma mocy . 

te radio nie ma więcej niż 10w RMS

Przerabiałem ten problem w radiu fiatowskim. Kup 10 watowe rezystory około 4 ohm i wepnij równolegle do wejść Hi-level.

Wejście w ESX ma za duży albo za mały opór i radio wyłącza końcówkę mocy. Jak zasymulujesz wpięty głośnik rezystorem to wszystko będzie hulać. 

Master: UTE-92BT -> Audison Milenium Power 4 -> Woofer DEGO SP, Tweeter Replay Audio -> Daytona 2 -> Focal Access 25A1

Roomster: FH-S720BT -> Eton SDA 100.4 -> DLS MC6.2 przód, Focal K2P KRX2 tył