rachey Posted July 7 Share Posted July 7 Cześć Mam zamiar nieco polepszyć audio w Maździe MX-5 NB, jednak jak to w małym roadsterze - miejsca jest mało. W samochodzie jest radio Pioneer DEH-P5800MP, docelowo mały aktywny sub w koło zapasowe (Bose z Mazdy 6 GG) Do napędzenia będzie zestaw 165mm + 1" tweet, najprawdopodobniej padnie na zestaw dwudrożny Morel Maximo Ultra 602 mk2 (miałem je już w innym aucie i bardzo ich dźwięk lubiłem) i tutaj zaczyna się mój dylemat - czym to napędzać. Pierwsze co to zastanawiam się nad potrzebną mocą wzmacniacza - nie oczekuję tu ogromnych głośności, a raczej przyjemnego grania podczas jazdy, aczkolwiek na pewno jest tu problem większego hałasu przy jeździe z otwartym dachem względem normalnego samochodu. Czy okolice 50W na kanał są sensownym założeniem, czy raczej celować wyżej/wystarczy mniej? Dopytuję z racji małej ilości miejsca na wzmacniacz - miejsce, które byłoby najsensowniejsze ma około 35x20cm, ale jeżeli wystarczyłoby coś formatu Alpine 3523/3540 to byłoby idealnie - czy coś takiego wystarczy na taki zestaw? Jeżeli tak, to czym jeszcze oprócz wspomnianych Alpine warto się interesować w okolicach 200-400zł i podobnym formacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted July 7 Share Posted July 7 50 RMS jakościowych daje radę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted July 8 Share Posted July 8 Każda z tych Alpinek da sobie radę.Jak chcesz mam 3547 , 3522S w super stanie .Również posiadam Audio Art-y małych rozmiarów które mają jakościowe watty.Jesli chciałbyś spróbować coś mocniejszego a małych rozmiarów posiadam Etona MA 2 x75 w klasie D.Kazdy z tych wzmacniaczy będzie dużo lepszym wyborem niż samo radio... Quote PIONEER ,INFINITY ,GENESIS R1,LEGIATA ,PHOENIX GOLD, DRAGSTER , XES M1 , PHASE ALIANTE ,BRAX Link to comment Share on other sites More sharing options...
cursor Posted Sunday at 05:06 PM Share Posted Sunday at 05:06 PM W dniu 7.07.2026 o 20:29, rachey napisał: Jeżeli tak, to czym jeszcze oprócz wspomnianych Alpine warto się interesować w okolicach 200-400zł i podobnym formacie? AMA Stereo 50W+50W, nie bez powodu nazywana "tabliczką czekolady" 😉 : Quote GTI fan(JBL, not VW) :-PShake the living - Wake the dead Cerwin Vega Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts