truck Posted June 29 Share Posted June 29 Cześć wszystkim. Mam pytanie, czy macie jakieś sprawdzone źródło/ sprzedawcę, gdzie można kupić winyl samochodowy? Chodzi mi o materiał przypominający strukturą plastiki samochodowe aby uźyć go np do deski czy paneli drzwi? Quote Team OEM ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted June 29 Share Posted June 29 https://allegro.pl/oferta/hit-super-elastyczny-termo-winyl-do-desek-rozdzielczych-grube-ziarno-17894889814?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_ss&ev_adgr=rtv-ss&ev_campaign_id=22975392160&gad_source=1&gad_campaignid=22975392160&gclid=Cj0KCQjwr4jSBhCSARIsAOX1E-I3fmQBR8hDN6yhrrF9rrH7NxJqu3cH-XVayJmQtkdyGXRyjAGtzH0aAhrYEALw_wcB Quote Potrzebujesz pierścionków pod głośniki, skrzynkę solidną do subwoofer'a...wal do Mastah'a z forum. "Jeśli nie znajdziesz sposobu na to, aby zarabiać, gdy śpisz, będziesz zmuszony pracować do końca życia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
truck Posted June 30 Author Share Posted June 30 Dziękuję. Zdarzyło Ci się już uźyć tego materiału Radek od tego sprzedawcy? Z tego co widziałem mają dwie grubości, co się bardziej nadaje do Naszych zastosowań? Quote Team OEM ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kineret Posted June 30 Share Posted June 30 @Raadek Podpinam się - ja również dziękuję - właśnie czegoś takiego szukałem do paneli w drzwiach 🙂 Czy są jakieś praktyczne wskazówki do pracy z tym materiałem, czy wystarczy ten vinyl po prostu położyć na oklejanym elemencie, delikatnie podgrzać opalarką, a następnie przycisnąć i naciągać jednocześnie podgrzewając? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted June 30 Share Posted June 30 Od dawna się temu przyglądam ale nie miałem okazji tym robić. Z braku czasu mało przebywam w garażu. Dobry klej na materiał do wyschnięcia, potem drugi raz i raz na element do wyschnięcia(jeśli chłonny element to drugi raz klej). Potem opalarka i dobrze to ułożyć. Tak robiłem ze skajem. Tu niby polecają klej, może warto sprawdzić. Im cieńszy materiał tym lepiej musi być przygotowana powierzchnia. Zawsze lubiłem te cieńsze, lepiej się to układa. Quote Potrzebujesz pierścionków pod głośniki, skrzynkę solidną do subwoofer'a...wal do Mastah'a z forum. "Jeśli nie znajdziesz sposobu na to, aby zarabiać, gdy śpisz, będziesz zmuszony pracować do końca życia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts