Jump to content

Recommended Posts

Przed nami kolejna edycja Gliwickiej Wiosny. Ponieważ dotychczasowa formuła wydarzenia doskonale się sprawdziła, pod względem organizacyjnym nie planujemy znaczących zmian – stawiamy na to, co sprawdzone i lubiane.Gliwicka Wiosna od zawsze była imprezą otwartą dla każdego, kto dzieli z nami wspólną pasję.

Każda osoba, która nas odwiedza, jest moim gościem i tak też będzie traktowana. Na naszym spotkaniu wszyscy są równi. Zgodnie z tradycją nie wysyłamy indywidualnych zaproszeń – to Wy sami decydujecie o chęci uczestnictwa, a każdy podlega temu samemu systemowi zgłoszeń.

Abyśmy mogli jak najlepiej przygotować teren i zaplecze do Waszych potrzeb, tę edycję poprzedzimy zapisami wstępnymi.

Pozwoli nam to oszacować liczbę zainteresowanych i odpowiednio zaplanować logistykę. 
Cieszy mnie również fakt , Varius i związana z Nim grupa SQ Poland zadeklarowałi chęć pomocy przy organizacji – z pewnością wspólnie zagospodarujemy ten entuzjazm!
Koordynację zapisów powierzam Variusowi, który w ubiegłym roku wzorowo wywiązał się z tego zadania.
Termin jest już ustalony: widzimy się 6 czerwca. 
Miejsce spotkania jest też doskonale znane , Pilchowice ul Damrota 6

WhatsApp Image 2026-05-08 at 12.33.18.jpeg

Byle do przodu

Drodzy,

zgłoszenia wysyłamy na adres e-mail: gliwicka.wiosna.2026@gmail.com - imię, nazwisko (lub firma), samochód, SQ czy SPL.

Potwierdzenia będą wysyłane raz w tygodniu 😉 

@nakamichi prośba o dorzucenie do pierwszego posta w/w info 😉

Do zobaczenia!

Drodzy!

Nasze zaproszenie przyjął Peter Steinbacher z PSSound – jedna z największych i najbardziej rozpoznawalnych ikon sceny Car Audio w Europie! Peter potwierdził swoją obecność, więc szykuje się naprawdę mocne wydarzenie. Zapisy cały czas trwają. Nie zwlekajcie i zgłaszajcie swoje samochody, które chcecie zaprezentować!

Do zobaczenia!

Powoli zbliżamy się do zamknięcia listy zgłoszeń. Spotkanie cieszy się dużym zainteresowaniem, również poza granicami kraju. Swój akces zgłosiła firma Audiostatus z Litwy (z 5 pojazdami) oraz SQC Club z Ukrainy (prawdopodobnie 3 pojazdy). To świetna okazja, aby wnieść powiew świeżości do naszych wydarzeń. Osobom, które jeszcze się nie zapisały, a rozważają prezentację swojego pojazdu, pozostało już niewiele czasu. Później zapisy będą możliwe wyłącznie na listę rezerwową. Życzę spokojnego weekendu!

Byle do przodu

Zgłaszam się jako pierwszy rezerwowy. Przegapiłem zapisy bo byłem zajęty lepieniem fronta.
W zeszłym roku była Camry '92.
W tym roku zejdziemy z gabarytem pojazdu o dobre trzy segmenty... ale rocznikowo zmieni się niewiele 😉

• 2 weeks later...

Dziękuję organizatorom za spotkanie. Było MEGA. Chciałem odsłuchać tak wiele samochodów ale udało się tylko kilka, większość czasu esponowałem swojego Passacika. Było tak dużo ciekawych samochodów, że nie sposób w pół dnia to ogarnąć. Wielkie dzięki :D

Pierwsza moja taka impreza i na pewno nie ostatnia! Możliwość odsłuchu tylu aut z przeróżnymi systemami w jednym miejscu to coś wspaniałego a klimat i atmosfera nie do opisania. Auta z systemami dopracowanymi pod każdym względem i ludzie, którzy zarażają swoją pasją! 

Dziękuję organizatorom za to, że mogłem być i brać udział w takiej imprezie oraz uczestnikom i właścicielom pojazdów, które miałem przyjemność posłuchać. 

14 godzin temu, Kavaa94 napisał:

Pierwsza moja taka impreza i na pewno nie ostatnia! Możliwość odsłuchu tylu aut z przeróżnymi systemami w jednym miejscu to coś wspaniałego a klimat i atmosfera nie do opisania. Auta z systemami dopracowanymi pod każdym względem i ludzie, którzy zarażają swoją pasją! 

Dziękuję organizatorom za to, że mogłem być i brać udział w takiej imprezie oraz uczestnikom i właścicielom pojazdów, które miałem przyjemność posłuchać. 

Dokładnie taki był jej zamysł , to jest impreza dla Was i stworzona dokładnie w takim celu . Nic nie wygrasz , nic nie przegrasz , możesz jedynie zyskać .

Byle do przodu

Podziękowania za organizację dla @nakamichi

Podsiadło robi koncert na dwa dni to i Pan Józef w przyszły roku musi zrobić piknik na dwa dni :)   

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Jak przyjedzie z tym koncertem do Nas , to prawie obiecuję 😀

Byle do przodu

11 godzin temu, Various napisał:

Mnie tam wizja 2 dni się podoba. Tylko czy większości to podpasuje?

Z drugiej strony.. Można drugiego dnia posiedzieć w mniejszym gronie i też będzie fajnie.

My imprezujemy od piątku 🤣 

Jestem jak najbardziej za !!! 

Bardzo dziękuję za wiosnę wszystkim tym co dołożyli cegiełkę wsparcia!  najlepsza impreza  !!!! 

Któż to wie :)