Jump to content

BMW E61

Glodek
 Share

Recommended Posts

Witajcie długo się zastanawiałam,czy zakładać temat ,tu nie będzie jakiejś mega instalacji audio.

Postanowiłem wymienić głośniki dodać wzmacniacz +radyjko 1 din 

Plan jest montaż głośników 165mm w drzwi 

Nowe kable głośnikowe 

3 pary kabli sygnałowych RCA . Wszystko robię sam w wolnym czasie ,więc trochę czasu to wszystko zajmie ,

Wiele zeczy muszę jeszcze zakupić 

Materiały to wyciszenia 

Jakieś tam głośniczki na przód 

Na dzień dzisiejszy zabrałem się za zrobienie paneli głośnikowych z MDF na przednie drzwi 

Dodam kilka zdjęć 

W miarę możliwości będę aktualizował temacie 

IMG20260315181947.jpg

IMG20260221193308.jpg

IMG20260222155509.jpg

IMG20260221190607.jpg

Tutaj w trakcie szlifowania panelu pod głośnik 

IMG20260312180133.jpg

IMG20260312180142.jpg

IMG20260314170952.jpg

Tak się prezentuje już na boczki drzwi 

IMG20260221141843.jpg

Część blacharska drzwi również zostanie zaślepiona blacha ocynkowaną 

IMG20260304160011.jpg

Po radyjko będzie podłączony Bluetooth,koszt nie wielki,a działa idealnie ,sam się łączy z telefonem,muszę  przelutowac kilka kabli  i zrobić obudowę 

IMG20260315175133.jpg

Chyba tyle jak narazie 

Kibicuję I czekam na kolejne etapy !!!

Fajnie że się bawisz 💪💪💪.

Niemniej jednak zastawia mnie dlaczego nie chciałeś wykorzystać fabrycznych miejsc na woofery ?

Jaki masz plan na sztywne zamocowanie wooferów na drzwiach które są jedną wielką dziurą 😉.?

43 minuty temu, Jedrula76 napisał:

Kibicuję I czekam na kolejne etapy !!!

Fajnie że się bawisz 💪💪💪.

Niemniej jednak zastawia mnie dlaczego nie chciałeś wykorzystać fabrycznych miejsc na woofery ?

Jaki masz plan na sztywne zamocowanie wooferów na drzwiach które są jedną wielką dziurą 😉.?

Sprzęt który mam pozostał mi z poprzedniego auta ,szkoda go nie wykorzystać 

Pracuje nad panelami z blachy ocynkowanej ,która zaslepi wielka dziurę w drzwiach 

Będzie coś takiego 

IMG20260304160011.jpg

IMG20260324110319.jpg

Poniżej jest foto z mojej e39 Touring ten sam pomysł i naprawdę zdał egzamin 

abuw83ou.jpg

25 minut temu, Jedrula76 napisał:

Wygląda dobrze. Mam nadzieję że wyjdzie Ci to wystarczająco sztywno.

Tapicerka wyszła Ci pierwsza klasa 👌

Dziękuję za miłe słowo 

Tutaj już panel MDF przytwierdzony do tapicerki ,tak to będzie wyglądało finalnie 

IMG20260321183823.jpg

Radyjko Alpine będzie zamontowane pod panelem klimatyzacji jest tam dość miejsca ,oczywiście będzie wykończone ramka ,by się to wszystko zgrało z sobą 

IMG20260215130823.jpg

4 godziny temu, Glodek napisał:

Dziękuję za miłe słowo 

Tutaj już panel MDF przytwierdzony do tapicerki ,tak to będzie wyglądało finalnie 

IMG20260321183823.jpg

Radyjko Alpine będzie zamontowane pod panelem klimatyzacji jest tam dość miejsca ,oczywiście będzie wykończone ramka ,by się to wszystko zgrało z sobą 

IMG20260215130823.jpg

Siemanko  jak chcesz mogę ci ogarnąć ramkę pod 1din do E60 z drukarki Pozdro  :)

Zrzut ekranu 2026-03-24 162044.png

Ground Zero Plutonium GZPT 28SQ🤩/Infinity Beta Four🤩/GroundZero Plutonium GZPK 165SQ-C🤩/ Eminence Lab🤩/ ESX - QL810SP🤩/ Genesis DualMono🤩/Genesis Four Channel🤩/Dls A6🤩

W dniu 24.03.2026 o 08:28, Glodek napisał:

Po radyjko będzie podłączony Bluetooth,koszt nie wielki,a działa idealnie ,sam się łączy z telefonem,muszę  przelutowac kilka kabli  i zrobić obudowę 

Odnośnie tego BT, to mam radę. Zamontuj między ładowarką a modułem stabilizator izolowany B0505s. Fajne urządzonko ponieważ eliminuje pętle masy. A znając ładowarki samochodowe, mogą wyjść różne kwiatki jak już wszystko złożysz i odpalisz.

Passat: CDE-W296BT -> Genesis 4 Channel -> Focal K2P, SS D3004(krótki) -> Alpine PDX 1.1000 -> Swans F12s

Master: UTE-92BT -> Audison Milenium Power 4 -> Woofer DEGO SP, Tweeter Replay Audio -> Daytona 2 -> Focal Access 25A1

Roomster: FH-S720BT -> Eton SDA 100.4 -> DLS MC6.2 przód, stare DLS Reference (zielony kosz) tył

3 godziny temu, Jankus napisał:

Odnośnie tego BT, to mam radę. Zamontuj między ładowarką a modułem stabilizator izolowany B0505s. Fajne urządzonko ponieważ eliminuje pętle masy. A znając ładowarki samochodowe, mogą wyjść różne kwiatki jak już wszystko złożysz i odpalisz.

Ooo super ,dziękuję za poradę ,poszło pw

• 2 weeks later...

Witajcie ,udało się odpalić Bluetooth który sobie sam skleilem,z polecenia zastosowałem stabilizator izolowany B0505s wszystko działa ,telefon szybko sam się łączy z radyjkiem ,więc jestem zadowolony 

Może nie wygląda estetycznie ,został zabezpieczony klejem na gorąco ,zrobię jakieś pudełeczko i do schowka 😁

Do usłyszenie i Wesołych Świąt 

IMG20260404180049.jpg

3 godziny temu, luki106a napisał:

Trzymam kciuki za projekt, chętnie podejrzę rozwiązania , sam mam e61 i na dniach doposażyłem ją we wzmacniacz i skrzynie bo basu tam brakuje 

Witaj ,zgadza się z basem to tam jest bardzo słabo ,w miarę możliwości będę aktualizował temat 

Dzisiaj troszeczkę pryciemnilem sobie panel radia ,gdy złożyłem panel w całość ,pomyślałem by pomalować resztę guzików na czarno ,zostawiając cienkie paskiem świecące ,,nad tym się jeszcze zastanowię 

IMG20260406192741.jpg