Glodek Posted March 24 Share Posted March 24 Witajcie długo się zastanawiałam,czy zakładać temat ,tu nie będzie jakiejś mega instalacji audio. Postanowiłem wymienić głośniki dodać wzmacniacz +radyjko 1 din Plan jest montaż głośników 165mm w drzwi Nowe kable głośnikowe 3 pary kabli sygnałowych RCA . Wszystko robię sam w wolnym czasie ,więc trochę czasu to wszystko zajmie , Wiele zeczy muszę jeszcze zakupić Materiały to wyciszenia Jakieś tam głośniczki na przód Na dzień dzisiejszy zabrałem się za zrobienie paneli głośnikowych z MDF na przednie drzwi Dodam kilka zdjęć W miarę możliwości będę aktualizował temacie Tutaj w trakcie szlifowania panelu pod głośnik Tak się prezentuje już na boczki drzwi Część blacharska drzwi również zostanie zaślepiona blacha ocynkowaną Po radyjko będzie podłączony Bluetooth,koszt nie wielki,a działa idealnie ,sam się łączy z telefonem,muszę przelutowac kilka kabli i zrobić obudowę Chyba tyle jak narazie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula76 Posted March 24 Share Posted March 24 Kibicuję I czekam na kolejne etapy !!! Fajnie że się bawisz 💪💪💪. Niemniej jednak zastawia mnie dlaczego nie chciałeś wykorzystać fabrycznych miejsc na woofery ? Jaki masz plan na sztywne zamocowanie wooferów na drzwiach które są jedną wielką dziurą 😉.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glodek Posted March 24 Author Share Posted March 24 43 minuty temu, Jedrula76 napisał: Kibicuję I czekam na kolejne etapy !!! Fajnie że się bawisz 💪💪💪. Niemniej jednak zastawia mnie dlaczego nie chciałeś wykorzystać fabrycznych miejsc na woofery ? Jaki masz plan na sztywne zamocowanie wooferów na drzwiach które są jedną wielką dziurą 😉.? Sprzęt który mam pozostał mi z poprzedniego auta ,szkoda go nie wykorzystać Pracuje nad panelami z blachy ocynkowanej ,która zaslepi wielka dziurę w drzwiach Będzie coś takiego Poniżej jest foto z mojej e39 Touring ten sam pomysł i naprawdę zdał egzamin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula76 Posted March 24 Share Posted March 24 Wygląda dobrze. Mam nadzieję że wyjdzie Ci to wystarczająco sztywno. Tapicerka wyszła Ci pierwsza klasa 👌. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glodek Posted March 24 Author Share Posted March 24 25 minut temu, Jedrula76 napisał: Wygląda dobrze. Mam nadzieję że wyjdzie Ci to wystarczająco sztywno. Tapicerka wyszła Ci pierwsza klasa 👌. Dziękuję za miłe słowo Tutaj już panel MDF przytwierdzony do tapicerki ,tak to będzie wyglądało finalnie Radyjko Alpine będzie zamontowane pod panelem klimatyzacji jest tam dość miejsca ,oczywiście będzie wykończone ramka ,by się to wszystko zgrało z sobą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.jay Posted March 24 Share Posted March 24 4 godziny temu, Glodek napisał: Dziękuję za miłe słowo Tutaj już panel MDF przytwierdzony do tapicerki ,tak to będzie wyglądało finalnie Radyjko Alpine będzie zamontowane pod panelem klimatyzacji jest tam dość miejsca ,oczywiście będzie wykończone ramka ,by się to wszystko zgrało z sobą Siemanko jak chcesz mogę ci ogarnąć ramkę pod 1din do E60 z drukarki Pozdro Quote Ground Zero Plutonium GZPT 28SQ🤩/Infinity Beta Four🤩/GroundZero Plutonium GZPK 165SQ-C🤩/ Eminence Lab🤩/ ESX - QL810SP🤩/ Genesis DualMono🤩/Genesis Four Channel🤩/Dls A6🤩 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted March 25 Share Posted March 25 W dniu 24.03.2026 o 08:28, Glodek napisał: Po radyjko będzie podłączony Bluetooth,koszt nie wielki,a działa idealnie ,sam się łączy z telefonem,muszę przelutowac kilka kabli i zrobić obudowę Odnośnie tego BT, to mam radę. Zamontuj między ładowarką a modułem stabilizator izolowany B0505s. Fajne urządzonko ponieważ eliminuje pętle masy. A znając ładowarki samochodowe, mogą wyjść różne kwiatki jak już wszystko złożysz i odpalisz. Quote Passat: CDE-W296BT -> Genesis 4 Channel -> Focal K2P, SS D3004(krótki) -> Alpine PDX 1.1000 -> Swans F12s Master: UTE-92BT -> Audison Milenium Power 4 -> Woofer DEGO SP, Tweeter Replay Audio -> Daytona 2 -> Focal Access 25A1 Roomster: FH-S720BT -> Eton SDA 100.4 -> DLS MC6.2 przód, stare DLS Reference (zielony kosz) tył Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glodek Posted March 25 Author Share Posted March 25 3 godziny temu, Jankus napisał: Odnośnie tego BT, to mam radę. Zamontuj między ładowarką a modułem stabilizator izolowany B0505s. Fajne urządzonko ponieważ eliminuje pętle masy. A znając ładowarki samochodowe, mogą wyjść różne kwiatki jak już wszystko złożysz i odpalisz. Ooo super ,dziękuję za poradę ,poszło pw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glodek Posted April 5 Author Share Posted April 5 Witajcie ,udało się odpalić Bluetooth który sobie sam skleilem,z polecenia zastosowałem stabilizator izolowany B0505s wszystko działa ,telefon szybko sam się łączy z radyjkiem ,więc jestem zadowolony Może nie wygląda estetycznie ,został zabezpieczony klejem na gorąco ,zrobię jakieś pudełeczko i do schowka 😁 Do usłyszenie i Wesołych Świąt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki106a Posted April 6 Share Posted April 6 Trzymam kciuki za projekt, chętnie podejrzę rozwiązania , sam mam e61 i na dniach doposażyłem ją we wzmacniacz i skrzynie bo basu tam brakuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glodek Posted April 6 Author Share Posted April 6 3 godziny temu, luki106a napisał: Trzymam kciuki za projekt, chętnie podejrzę rozwiązania , sam mam e61 i na dniach doposażyłem ją we wzmacniacz i skrzynie bo basu tam brakuje Witaj ,zgadza się z basem to tam jest bardzo słabo ,w miarę możliwości będę aktualizował temat Dzisiaj troszeczkę pryciemnilem sobie panel radia ,gdy złożyłem panel w całość ,pomyślałem by pomalować resztę guzików na czarno ,zostawiając cienkie paskiem świecące ,,nad tym się jeszcze zastanowię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts