utex Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 Witam Panów,posiadam głośnik audio system hx12sq czyli 30 cm 450watt.Gram na nim w skrzynce closed i chcę spróbować bass reflex.Sciągnąłem winisd ale nie wiem jak się do tego zabrać i proszę o pomoc.Mam bagażnik w skodzie fabi 1 hatchback cały do dyspozycji,nie jest duży ale skrzynia powinna wejść.Pomóżcie mi z obliczeniem wymiarów,bo samemu jak zrobię to nie będę miał pewności czy dobrze i to bez sensu.Wiem z manuala od audio system że skrzynia ma mieć pojemność 48 litrów przy 38 hz ale trzeba chyba znać objętośc głośnika i portu plus inne parametry.Czy ktoś pomoże i poda gotowe wymiary?Załózmy że mam mdf 18 mm i wysokość 50 cm max ,szerokość dowolna a głębokość 45 cm.Port według manuala ma średnicę 90 mm a długość 200mm. https://www.audio-system.de/wp-content/uploads/2020/02/BDA-HX-12-SQ.pdf 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
utex Posted December 25, 2025 Author Share Posted December 25, 2025 Dziekuję użytkownikowi Grzeczny ,skrzynia zrobiona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts