Jump to content

Wzmacniacz p&p do RNS315

Recommended Posts

Witam, szukam wzmacniacza plug and play do radia RNS315 w Seacie Leonie 1P 2011r

Budżet powiedzmy do 3tyś jesli jakość i moc będzie znacząco odbiegać na plus od tego co można kupić na aliexpress za 700zl.

Aktualnie auto ma zrobiona akustyke drzwi na matach CTK oraz zamontowane głośniki Hertz Pro Mille 3ohm.

Czy taki zestaw p&p wymaga podłączenia dodatkowego zasilania czy korzysta z zasilania kostki iso?

Audisony mają spoko apkę i fajnie grają

Passat: CDE-W296BT -> Genesis 4 Channel -> Focal K2P, SS D3004(krótki) -> Alpine PDX 1.1000 -> Swans F12s

Master: UTE-92BT -> Audison Milenium Power 4 -> Woofer DEGO SP, Tweeter Replay Audio -> Daytona 2 -> Focal Access 25A1

Roomster: FH-S720BT -> Eton SDA 100.4 -> DLS MC6.2 przód, stare DLS Reference (zielony kosz) tył

Godzinę temu, Raziel92 napisał:

Niestety nici z testów, wzmacniacz po podpięciu do radia dzialal tylko 1 z 4 glośnikow, z bluetootch nie chciał się połączyć wiec tak szybko jak został podłączony tak szybko odesłałem go z powrotem

A z jakiej przyczyny nastąpił taki stan rzeczy ? 

Jak rozumiem jeden kanał wzmacniacza grał, a reszta nie? Wzmacniacz nowy czy jakaś używka? Ustawiłeś cokolwiek w tym wzmacniaczu? Nie posprawdzałeś połączeń, pinów i tak dalej? Jeżeli grał chociaż jeden kanał to radio sprawne a wzmacniacz również. Co innego jak pod wzmacniaczem tylko nie gra, przerabiam taki temat na radiu Fiatowym. Wzmacniacz sprawny, radio sprawne, kable mają przejście a nie gra pod wzmacniaczem. Za szybko się poddałeś, tym bardziej że jak sam napisałeś...

21 godzin temu, Raziel92 napisał:

lub problem z przejściówką 

Passat: CDE-W296BT -> Genesis 4 Channel -> Focal K2P, SS D3004(krótki) -> Alpine PDX 1.1000 -> Swans F12s

Master: UTE-92BT -> Audison Milenium Power 4 -> Woofer DEGO SP, Tweeter Replay Audio -> Daytona 2 -> Focal Access 25A1

Roomster: FH-S720BT -> Eton SDA 100.4 -> DLS MC6.2 przód, stare DLS Reference (zielony kosz) tył

Radio sprawne

Wzmacniacz nowy

Przejściówka sprawdzona pod kątem przejść. Ustawien z poziomu hardware nie ma żadnych, jedynie z poziomu aplikacji na telefon ale nie chciał sie połączyć.

No cóż, chciałem odrobinę sobie polepszyć, zastanawiam sie czy nie zainwestować pieniędzy w coś pełnoprawnego.

Ile musze mniej wiecej szykować kasy na:

1. Wzmacniacz dobrej klasy 5 lub 6 kanałów bez DSP 

2. Zabudowę subwoofera w podłodze bagażnika lub boczku 

3. Kable

4. Montaż 

5. Akcesoria dodatkowe

• 3 weeks later...
15 godzin temu, Mats96 napisał:

@Szczurek1986 A ja się nie będę wypowiadał na temat twojego "projektu" gdzie chcesz wywalić tonę kasy na wzmaciacz bez DSP i myślisz że to fajnie zagra a bez czasówek to będziesz miał scenę na gałce zmiany biegów. 

- a gdzie ja mam taki pomysł na projekt ?

- wieści od Ciebie gdzie powinna być scena również nie potrzebuje :)