Raziel92 Posted September 26, 2025 Share Posted September 26, 2025 Witam, szukam wzmacniacza plug and play do radia RNS315 w Seacie Leonie 1P 2011r Budżet powiedzmy do 3tyś jesli jakość i moc będzie znacząco odbiegać na plus od tego co można kupić na aliexpress za 700zl. Aktualnie auto ma zrobiona akustyke drzwi na matach CTK oraz zamontowane głośniki Hertz Pro Mille 3ohm. Czy taki zestaw p&p wymaga podłączenia dodatkowego zasilania czy korzysta z zasilania kostki iso? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted September 27, 2025 Share Posted September 27, 2025 Wzmacniacz z alli to Ty sobie odpuść... szukaj markowego produktu typu match, helix z DSP do 3 kółek spokojnie da się taki piec kupić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel92 Posted September 27, 2025 Author Share Posted September 27, 2025 Co poza Match UP6DSP możecie polecić? Osobiście natrafiłem na Vibe powerbox 65.4 DSP w cenie 1200zl ten wydaje sie być kompletnie P&P ponieważ zasilanie również dostaje z kostki iso Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted September 27, 2025 Share Posted September 27, 2025 Audisony mają spoko apkę i fajnie grają Quote Passat: CDE-W296BT -> Genesis 4 Channel -> Focal K2P, SS D3004(krótki) -> Alpine PDX 1.1000 -> Swans F12s Master: UTE-92BT -> Audison Milenium Power 4 -> Woofer DEGO SP, Tweeter Replay Audio -> Daytona 2 -> Focal Access 25A1 Roomster: FH-S720BT -> Eton SDA 100.4 -> DLS MC6.2 przód, stare DLS Reference (zielony kosz) tył Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel92 Posted September 28, 2025 Author Share Posted September 28, 2025 21 godzin temu, Jankus napisał: Audisony mają spoko apkę i fajnie grają Jakiś przykładowy model? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel92 Posted October 1, 2025 Author Share Posted October 1, 2025 Wziąłem tego vibe'a z DSP Dam znać co to warte i jakie będą moje odczucia, na chwilę obecną nie chce wydawać więcej kasy bo i tak nigdy nie uzyska sie dźwięku jak w domu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted October 2, 2025 Share Posted October 2, 2025 Wszystkie te radia z serii RNS to jedna wielka lipa ..... Quote PIONEER ,INFINITY ,GENESIS R1,LEGIATA ,PHOENIX GOLD, DRAGSTER , XES M1 , PHASE ALIANTE ,BRAX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel92 Posted October 3, 2025 Author Share Posted October 3, 2025 Niestety nici z testów, wzmacniacz po podpięciu do radia dzialal tylko 1 z 4 glośnikow, z bluetootch nie chciał się połączyć wiec tak szybko jak został podłączony tak szybko odesłałem go z powrotem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats96 Posted October 3, 2025 Share Posted October 3, 2025 I co teraz? 🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted October 3, 2025 Share Posted October 3, 2025 Godzinę temu, Raziel92 napisał: Niestety nici z testów, wzmacniacz po podpięciu do radia dzialal tylko 1 z 4 glośnikow, z bluetootch nie chciał się połączyć wiec tak szybko jak został podłączony tak szybko odesłałem go z powrotem A z jakiej przyczyny nastąpił taki stan rzeczy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel92 Posted October 3, 2025 Author Share Posted October 3, 2025 Nie mam pojęcia, może wadliwy egzemplarz lub problem z przejściówką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted October 3, 2025 Share Posted October 3, 2025 to po czym stwierdziłeś że tak jest ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel92 Posted October 3, 2025 Author Share Posted October 3, 2025 ? Przecież wszystko opisałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted October 4, 2025 Share Posted October 4, 2025 Jak rozumiem jeden kanał wzmacniacza grał, a reszta nie? Wzmacniacz nowy czy jakaś używka? Ustawiłeś cokolwiek w tym wzmacniaczu? Nie posprawdzałeś połączeń, pinów i tak dalej? Jeżeli grał chociaż jeden kanał to radio sprawne a wzmacniacz również. Co innego jak pod wzmacniaczem tylko nie gra, przerabiam taki temat na radiu Fiatowym. Wzmacniacz sprawny, radio sprawne, kable mają przejście a nie gra pod wzmacniaczem. Za szybko się poddałeś, tym bardziej że jak sam napisałeś... 21 godzin temu, Raziel92 napisał: lub problem z przejściówką Quote Passat: CDE-W296BT -> Genesis 4 Channel -> Focal K2P, SS D3004(krótki) -> Alpine PDX 1.1000 -> Swans F12s Master: UTE-92BT -> Audison Milenium Power 4 -> Woofer DEGO SP, Tweeter Replay Audio -> Daytona 2 -> Focal Access 25A1 Roomster: FH-S720BT -> Eton SDA 100.4 -> DLS MC6.2 przód, stare DLS Reference (zielony kosz) tył Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel92 Posted October 4, 2025 Author Share Posted October 4, 2025 Radio sprawne Wzmacniacz nowy Przejściówka sprawdzona pod kątem przejść. Ustawien z poziomu hardware nie ma żadnych, jedynie z poziomu aplikacji na telefon ale nie chciał sie połączyć. No cóż, chciałem odrobinę sobie polepszyć, zastanawiam sie czy nie zainwestować pieniędzy w coś pełnoprawnego. Ile musze mniej wiecej szykować kasy na: 1. Wzmacniacz dobrej klasy 5 lub 6 kanałów bez DSP 2. Zabudowę subwoofera w podłodze bagażnika lub boczku 3. Kable 4. Montaż 5. Akcesoria dodatkowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats96 Posted October 21, 2025 Share Posted October 21, 2025 Wzmacniacz bez DSP nie ma sensu. Takie jest moje zdanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted October 21, 2025 Share Posted October 21, 2025 52 minuty temu, Mats96 napisał: Wzmacniacz bez DSP nie ma sensu. Takie jest moje zdanie. Nie tylko Twoje. x2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats96 Posted October 21, 2025 Share Posted October 21, 2025 Ja właśnie kupiłem takiego od Niemca i będę testował więc jakbyś był zainteresowany to mogę za jakiś czas coś o nim powiedzieć. Za tę cenę możliwości ogromne. p&p to to do końca nie jest bo trzeba ciągnąć kabel do aku. https://www.ebay.pl/itm/186701229189 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted October 21, 2025 Share Posted October 21, 2025 Sorry ja już w Twoich tematach wypowiadał się nie będę bo nie mam zamiaru nikogo atakować Pozostaje mi życzyć kozackiego grania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats96 Posted October 21, 2025 Share Posted October 21, 2025 @Szczurek1986 A ja się nie będę wypowiadał na temat twojego "projektu" gdzie chcesz wywalić tonę kasy na wzmaciacz bez DSP i myślisz że to fajnie zagra a bez czasówek to będziesz miał scenę na gałce zmiany biegów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted October 22, 2025 Share Posted October 22, 2025 15 godzin temu, Mats96 napisał: @Szczurek1986 A ja się nie będę wypowiadał na temat twojego "projektu" gdzie chcesz wywalić tonę kasy na wzmaciacz bez DSP i myślisz że to fajnie zagra a bez czasówek to będziesz miał scenę na gałce zmiany biegów. - a gdzie ja mam taki pomysł na projekt ? - wieści od Ciebie gdzie powinna być scena również nie potrzebuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted October 24, 2025 Share Posted October 24, 2025 Mats96, czemu ucichłeś ? tak Mnie uczyłeś... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts