Jump to content

Kupię Kenwood KAC-PS300T

Pan_Pajonk
 Share

Recommended Posts

1 godzinę temu, italiano1980 napisał:

Jak nie znajdziesz PS 300T to spokojnie możesz szukać PS 200 , KAC 843 , KAC 943 również bardzo udane konstrukcje , świetnie grające 

Szukam z polecenia pod Infinity Kappę 120w.br. Podobno gra wyśmienicie pod tym wzmakiem :)

4 minuty temu, Pan_Pajonk napisał:

Szukam z polecenia pod Infinity Kappę 120w.br. Podobno gra wyśmienicie pod tym wzmakiem :)

To poszukaj sobie PS 400M i nie będziesz żałował 

Dex 99RS -> M1 -> tw TLR -> M1 -> Mid KFC-M204 -> Studio 500 -> WF SB Satori -> Studio 500 -> Sub Swans F12S . 

Jakie to są ludzkie pieniądze?

Potrzebujesz pierścionków pod głośniki, skrzynkę solidną do subwoofer'a...wal do Mastah'a z forum. 

"Jeśli nie znajdziesz sposobu na to, aby zarabiać, gdy śpisz, będziesz zmuszony pracować do końca życia"

10 godzin temu, Pan_Pajonk napisał:

A jakie mają być ludzkie pieniądze? 🤔
Normalna cena, ot tyle. Nie będę płacił 2x tyle, ile wzmacniacz jest faktycznie warty.

Niestety nie da się oszacować wartości wzmacniacza 20 czy 25 letniego . Jeden jest "trupem" i jego wartość to waga aluminium radiatora , a drugi może byc kolekcjonerską perełką i jego wartośc może byc znaczna . 

Byle do przodu

Na marginesie , dziś nowe firmowe monoblocki , w podstawowych modelach , o mocy rzędu 500 W dla 2 R kosztują średnio 600-800 PLN . Za dwa lata taki dobrze zachowany Kenwood bedzie droższy od nowego wzmacniacza . A wzmacniacze analogowe do basu będą wąska grupą dostępną jako nowe za dużo wyższe kwoty .

Byle do przodu

12 godzin temu, Pan_Pajonk napisał:

A jakie mają być ludzkie pieniądze? 🤔
Normalna cena, ot tyle. Nie będę płacił 2x tyle, ile wzmacniacz jest faktycznie warty.

Czyli ile ??? Bo nic konkretnego nie napisałeś ? 

PIONEER ,INFINITY ,GENESIS R1,LEGIATA ,PHOENIX GOLD, DRAGSTER , XES M1 , PHASE ALIANTE ,BRAX

Pisz śmiało, też jestem ciekawy. (mam 300t i 400m).

Potrzebujesz pierścionków pod głośniki, skrzynkę solidną do subwoofer'a...wal do Mastah'a z forum. 

"Jeśli nie znajdziesz sposobu na to, aby zarabiać, gdy śpisz, będziesz zmuszony pracować do końca życia"

3 godziny temu, Pan_Pajonk napisał:

Ale to masz taki wzmak że chcesz o konkretach rozmawiać, czy po prostu piszesz bo piszesz?

Napisałeś że wiesz ile jest warty , i chciałbym się dowiedzieć za ile mogę wystawić ? 

PIONEER ,INFINITY ,GENESIS R1,LEGIATA ,PHOENIX GOLD, DRAGSTER , XES M1 , PHASE ALIANTE ,BRAX

16 godzin temu, italiano1980 napisał:

Napisałeś że wiesz ile jest warty , i chciałbym się dowiedzieć za ile mogę wystawić ? 

Hola hola, my się chyba nie zrozumieliśmy. W którym momencie napisałem, że wiem ile jest wart taki wzmak? Ja wspomniałem tylko o normalnej cenie, a nie jak mi jeden gość na FB wypalił z 800zł, bo tak 😆
Ktoś teraz wystawił PS300T do poprawek za 300zł na OLX, na marketplace jest jeden za 400zł i PS400M za 500zł, od tego samego gościa. Jakby był PS400M za te 400zł to pewnie bym się skusił. Mi się jakoś mocno z tym nie pali, obecny setup gra okej, a i tak pewnie za miesiąc odstawiam samochód do garażu. 

PS400M musisz liczyć jakieś 800zł ,zakup + oczywiście przegląd i przygotowanie go do wpięcia w system. A za 400M 400zł będzie ciężko.

Dex 99RS -> M1 -> tw TLR -> M1 -> Mid KFC-M204 -> Studio 500 -> WF SB Satori -> Studio 500 -> Sub Swans F12S .