Piotrxi Posted July 6 Share Posted July 6 Witam wszystkich. Potrzebuje waszej pomocy rady jak się pozbyć pętli masy. Instalacje robiłem całą sam Nowe kable z bagażnika do przednich drzwi tylnej półki. RCA równiez sam zarabiałem ( kabel klotz, rca nakamichi) Na początku nic nie było gdyż był pociągnięty jeden RCA i przy wzmacniaczu rozgałęźnik ( spliter). Zachciało mi się poprawić i pociągnąłem 2gi RCA tych samych parametrów i się zaczęło. Po odpaleniu silnika słychać jakby szum alternatora jak zaswiecam światła, po wciśnięciu hamulca "świst" zanika. Sprawdzałem nowy kabel pod lupą czy dobrze zarobiłem i tak jest poprawnie zarobiony. Zmieniałem radio bo mam 2gie takie same i to samo. Radio to Eonon. Miałem również jakiś marketowe RCA i dźwięk się pojawia. Gdy wracam do jednego w RCA ( niezależnie którego ) "świsty" się nie pojawiają. Wzmacniacze zasilany z aku 16mm² masa również idzie z aku. Gdzie szukać problemy? Dzięki i pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakamichi Posted July 6 Share Posted July 6 4 godziny temu, Piotrxi napisał: Gdzie szukać problemy? Interesuje Cie rozwiązanie problemu czy podstawy ?. Z jakiego powodu zamieniałeś jeden kabel 2 ch na dwa oddzielne .? Czy w tych kablach płynie identyczny sygnał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrxi Posted July 6 Author Share Posted July 6 Rozwiązanie problemu mnie najbardziej interesuję. Chociaż trochę podstawy poczytałem. Zamieniałem jeden na dwa by mieć możliwość korzystania z wybudowanego ( pewnie pseudo) dsp w radiu gdyż na jednym RCA nie mogę zmieniać przód tył tylko prawo lewo ( a może na odwrót już sam nie pamiętam) Czy płynie identyczny sygnał..? Nie mam pojęcia . Wzmacniacze wiem że ma różne moce na końcówkach. 2*290 i 2*160 ( dane producenta) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakamichi Posted July 7 Share Posted July 7 9 godzin temu, Piotrxi napisał: Rozwiązanie problemu mnie najbardziej interesuję. Kupić kabel z czterema liniami RCA w jednej skrętce ( otulinie ) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakamichi Posted July 7 Share Posted July 7 9 godzin temu, Piotrxi napisał: Chociaż trochę podstawy poczytałem. Postaraj się zrozumieć co zmienia to co napisałem powyżej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakamichi Posted July 7 Share Posted July 7 9 godzin temu, Piotrxi napisał: Zamieniałem jeden na dwa by mieć możliwość korzystania z wybudowanego ( pewnie pseudo) dsp w radiu gdyż na jednym RCA nie mogę zmieniać przód tył tylko prawo lewo ( a może na odwrót już sam nie pamiętam) To zrozumiałe , nie uzyskach tego z dwóch kanałow RCA ( L i R ) 9 godzin temu, Piotrxi napisał: Czy płynie identyczny sygnał..? Nie mam pojęcia . Wzmacniacze wiem że ma różne moce na końcówkach. 2*290 i 2*160 ( dane producenta) To akurat nie jest zależne , impedancja wewnętrzna źródła decyduje o możliwości obciążenia sygnału Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrxi Posted July 7 Author Share Posted July 7 7 godzin temu, nakamichi napisał: Kupić kabel z czterema liniami RCA w jednej skrętce ( otulinie ) . Polecasz może jakiś? Minimum 6m. Marketowego nie chce. Jedna kabel lepsze ekranowanie? Czy to o to chodzi? Poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts