nazQul Posted June 27 Share Posted June 27 Hej, Zamierzam wymienić u siebie nagłośnienie na ten moment skupiam sie na przodzie auta wyłącznie. System jaki mnie interesuje to 3 drożny. Zależy mi na tym aby glosniki grały jakościowo ale chce też aby potrafiły zagrać naprawde głośno. Chciałbym abyście napisali jakieś swoje propozycje głośników jakie byście montowali. Obecnie myślę nad takimi https://dls-polska.pl/glosniki/seria-cruise/dls-cruise-crpp-uw83/ https://www.rebecaudio.eu/product/rx2/ https://www.rebecaudio.eu/product/rl-70/ Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted June 27 Share Posted June 27 nazQul, masz jakiekolwiek doświadczenie z systemem trójdrożnym ? Jaki masz pomysł na zasilenie takiego systemu ? Jaki masz pomysł na zestrojenie systemu ? O jakim aucie w ogóle mówimy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnyturek Posted June 28 Share Posted June 28 Jaką pizzę kupić, żeby mi smakowała? Jakie buty kupić, żeby mi było wygodnie? Jaki hotel wybrać, żeby mi się podobało? Bez sprecyzowania tego, jaki masz samochód, jaka jest reszta systemu, jaki budżet i jakie masz doświadczenie, czyli to o czym pisze Szczurek1986, nikt Ci tu w niczym nie pomoże. Car audio to bardzo złożone zagadnienie, które zazwyczaj nie ma prostych odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nazQul Posted June 28 Author Share Posted June 28 To akurat wiem... A4B9 kombi Zasilanie tu moge duzo wybrac. Myślałem nad DLS signature S4, Helix V eight. Zestrojenie to zrobi sie na końcu, myślałem o kilku presetach, aby mozna było przełączać miedzy nimi w kontrolerze. Odsłuchiwałem kilka systemów i moim zdaniem trzy drożny gra duzo lepiej niż dwu drożny, przedewszystkim bardziej wyczuwalny i słyszalny jest środek sceny.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted June 29 Share Posted June 29 17 godzin temu, nazQul napisał: Odsłuchiwałem kilka systemów i moim zdaniem trzy drożny gra duzo lepiej niż dwu drożny, przedewszystkim bardziej wyczuwalny i słyszalny jest środek sceny.... Jeśli takie granie jakie miałeś okazję odsłuchać Ci pasuje to może właśnie nad takim zestawem trzeba pomyśleć... Każdy słuch jest inny i ciężko podrzucić konkretny system... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamusa Posted July 6 Share Posted July 6 W dniu 28.06.2025 o 14:59, nazQul napisał: Zestrojenie to zrobi sie na końcu, myślałem o kilku presetach, aby mozna było przełączać miedzy nimi w kontrolerze. Nie da się mądrze zbudować systemu z takim podejściem, zacznij od wyboru stroiciela i z nim omów temat. Takie dobieranie przypadkowych elementów kończy się zazwyczaj tym że całość nie gra tak jakby mogła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts