jarbarek Posted June 23 Share Posted June 23 Witam. Kupiłem wzmacniacz Steg k2.01. Nie nie otrzymałem do niego kabla od 'rem on'. Czy jest do tego jakaś specjalna wtyczka, czy można coś gustowmie dopasować? Poza tym do końca nie jestem pewien, czy podanie '+12 volt' na zacisk 'rem on' w tym wzmacniaczu spowoduje jego uruchomienie? Pozdro,j Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted June 23 Share Posted June 23 Manual: K2|04 K2|03 K2|02 K2|01 - RG Sound Tu masz wszystko. Przypadkiem nie jest potrzebny tego typu konektor? Przykładowy konektor: https://allegro.pl/oferta/konektory-samochodowe-plaskie-wsuwane-1-2-5-25szt-13456456476 Na stronie 43 masz opisane co oznaczają palące się diody zielona i czerwona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarbarek Posted June 23 Author Share Posted June 23 Dzięki. Do tej pory miałem mniej 'skomplikowane' wzmacniacze. Spróbowałem uruchomić GO w domu, to znaczy sygnał dostał z laptopa, prąd z zasilacza, a obciążenie to 2 kolumny 8 ohm. Niestety nie zadziałało 'to', to znaczy mrugają diody zielona i czerwona. Sprawdziłem zasilacz na którym pisze 13,5 volt, faktycznie ma 18,5 volta, to może przyczyna. Chociarz jakioś czas temu na tym zasilaczu spokojnie (do pewnej mocy) grał na próbę 'Kenwood kac 7201'. Dzięki za sugestję odnosnie wtyczki do Rem on,spr€buję coś dopasować, j Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarbarek Posted June 27 Author Share Posted June 27 Ufff.... po wielu ostrożnych próbach Steg k2.01 działa. To chyba rodzaj jakichś zabezpieczeń, bo musiałem dodatkowo zmasować minus chinch z masą samochodu. Konektorek też dopasowałem, taka węższa 'samiczka', niż standaretowe w samochodzie, pozdro, jarek. P.S. Napiszę też to na Elektrodzie, może komu się przyda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarbarek Posted June 27 Author Share Posted June 27 Aha, na domowym zasilaczu nadal nie działa, więc to chyba też jakieś zabezpieczenie napięciowe,j Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts