LuckyLuke Posted January 30 Share Posted January 30 Dzisiaj chciałem pokazać, że warto porządnie wygłuszyć auto, kiedy ma się dość hałasu w środku i w końcu chce się posłuchać muzyki jak należy. Jak wiadomo, koreańskie auta to takie trochę "puszki" – hałas z drogi i ogólnie wszystko do środka wchodzi, więc wytłumienie tutaj robi naprawdę wielką różnicę. Co zrobiłem? Najpierw wytłumiłem drzwi przód i tył matami STP, żeby było mniej hałasu z zewnątrz. Do tego podłoga też poszła pod maty STP, bo trochę dudniło. Klapa bagażnika dostała Dynamat Xtreme i gąbkę, maska to STP plus Dynamat Hoodliner, a cały bagażnik wygłuszyłem STP i Dynamatem Dynaliner. Nawet plastiki, które musiałem zdjąć, obkleiłem matami i gąbką. Potem wrzuciłem głośniki Audio System M 165 na przód i MXC 165 na tył – różnica w dźwięku jest mega! Efekt? W środku jest o wiele ciszej, nic nie hałasuje, a muzyka brzmi o niebo lepiej. W takim koreańczyku to naprawdę game changer – polecam każdemu, kto chce mieć ciszę i dobry dźwięk 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted January 30 Share Posted January 30 Niestety, współczesna motoryzacja wiąże się z cięciami na materiałach. Blachy jak puszki, zamiast wygłuszenia radio z systemy ANC. Zdaje mi się czy zakryłeś wszystkie przewody w drzwiach matą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyLuke Posted January 30 Author Share Posted January 30 Tak, żeby zachować szczelność przewody są zaklejone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted January 30 Share Posted January 30 LuckyLuke, świetna robota która dała na pewno zamierzony efekt 😍 wagowo czujesz różnicę czy jednak znikoma ? Jakieś plany dalej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyLuke Posted January 30 Author Share Posted January 30 Dzięki! Na pewno doszło parę kilo ale jest to zupełnie nie odczuwalne w jeździe. Na razie nie będzie nic więcej grzebane w aucie 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted January 30 Share Posted January 30 1 godzinę temu, LuckyLuke napisał: Na razie nie będzie nic więcej grzebane w aucie 😄 Ojjj coś Mnie się nie wydaje Ogólnie fabrycznie co tam siedzi za jednostka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamusa Posted February 1 Share Posted February 1 Ogólnie fajnie że piszesz o instalacji w pierwszej osobie, ale wykonanie i zdjęcia pochodzą od Basseta, chyba jednak bardziej prawidłowo brzmiałoby "zleciłem wygłuszenie" 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted February 1 Share Posted February 1 1 godzinę temu, mamusa napisał: zdjęcia pochodzą od Basseta, Ooo faktycznie - popraw literówkę LuckyLuke, a Ja głupi wierzyłem że tak świetnie Ci poszło... a okazuje się że to chłopaki ode Mnie z miasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyLuke Posted February 4 Author Share Posted February 4 W dniu 1.02.2025 o 11:19, mamusa napisał: Ogólnie fajnie że piszesz o instalacji w pierwszej osobie, ale wykonanie i zdjęcia pochodzą od Basseta, chyba jednak bardziej prawidłowo brzmiałoby "zleciłem wygłuszenie" 😉 Brawo za czujność, ale sytuacja wygląda odwrotnie, to ktoś zlecił nam wygłuszenie auta. Specjalnie nie pisałem, w jakiej firmie ta realizacja była wykonana, żeby nie być posądzonym o kryptoreklamę na forum 🙄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted February 4 Share Posted February 4 LuckyLuke, a niby dklaczego nie reklamować dobrej roboty szyldem firmowym ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now