poger Posted December 26, 2024 Share Posted December 26, 2024 Witam. W aucie posiadam oryginalne radio z zestawem 4 głośników.Dodatkowo jakiś czas temu podłączono mi wzmacniacz crunch z subwooferem jbl .Z racji że posiadam radio seryjne założono mi przed wzmacniaczem konwerter poziomu sygnału.Z jednej strony wpięty w głośniki a druga strona do wzmacniacza po czincz.Niestety skrzynia basowa jest za duża i chce zmienić na dużo mniejszy subwoofer ale aktywny.Mam pytanie czy żeby podmienić pasywny na aktywny wystarczy tylko zamienić podlaczenie czincz w odpowiednie gniazda oraz przepięcie przewodów zasilających? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiiLZone Posted December 27, 2024 Share Posted December 27, 2024 Tak wystarczy. Zazwyczaj te suby aktywne mają nawet opcje hi-input gdzie bez konwertera mógłbyś się wpiąć pod seryjne radio ale skoro już ma wyciągnięty sygnał po konwerterze na RCA to wepniesz do aktywnego "czincze" zasilające a reszta to odpowiednie ustawienie wszystkiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
poger Posted December 28, 2024 Author Share Posted December 28, 2024 Dziękuję za pomoc.Wolałem się upewnić żeby czego nie spaskudzić :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
max34 Posted January 7 Share Posted January 7 Jak chcesz coś małego to wstaw audio system us08 pod fotel, będziesz bardziej zadowolony niż z małego aktywnego suba w bagażniku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts