stecko21 Posted Tuesday at 12:33 PM Share Posted Tuesday at 12:33 PM Witam Szanowne grono馃槃 聽 Ot贸偶 m贸j 8" sub w tylnej p贸艂ce (sedan) jednak si臋 nie sprawdza. Walczy艂em z wibracjami ale jednak poddaje si臋 i plan jest 偶eby p贸j艣膰 po wi臋cej, czyli JL 12w3v3 w skrzyni closed. Ot贸偶 wg manuala pojemno艣膰 to 35.4litra z tym 偶e to prosta skrzynia. Ja natomiast chc臋 a偶eby tylna sciana by艂a scieta pod k膮tem, tak jak tylne oparcie fotela. Jak mam wyliczy膰 to 艣ci臋cie a偶eby zachowa膰 metra偶 podany w instrukcji?馃槃 聽 12w3v3 jeszcze nie mam ale ze to na strychu lezy 10w3v2 i planuje na nim nauczy膰 si臋 klejenia skrzyni. Jestem ciekaw jak ten staruszek zagra馃槃 聽 Ostatnie pytanie- czy po wyj臋ciu 8" z p贸艂ki otw贸r mam zas艂oni膰 czy jednak zostawic otwarty. Bedzie "przelot " do bagaznika... Auto sedan, dobrze izolowany od bagaznika. 聽 Dzieki i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted Tuesday at 06:33 PM Share Posted Tuesday at 06:33 PM (edited) https://rockfordfosgate.com/support/box-wizard/# W tym kalkulatorze wybierasz kszta艂t, grubo艣膰 materia艂u, jednostki litry i mm i wpisujesz wymiary wybieraj膮c zewn臋trzne lub wewn臋trzne skrzyni. Warto艣ci wymiaru typu wysoko艣膰, szeroko艣膰 czy g艂臋boko艣膰 wpisujesz w formacie: - 20cm wpis 20, 12cm wpis 12 i.t.d. Potem klikasz na calculate i masz. Oczywi艣cie pojemno艣膰 brutto przy wymiarach wewn膮trznych. Realna (netto) po odliczeniu litra偶u suba, wzmocnie艅 typu przegroda a偶urowa czy jakie艣 listewki czy port b-r. Edited Tuesday at 06:41 PM by grzeczny_52 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stecko21 Posted Wednesday at 07:50 AM Author Share Posted Wednesday at 07:50 AM Dziekuje za link. Teraz jeszcze musze jako艣 zmierzy膰 pod jakim k膮tem ci膮膰 t臋 sko艣na 艣ciank臋馃槃 聽 A odno艣nie mojego drugiego pytania, czy lepiej zas艂oni膰 otw贸r po g艂o艣niku w tylnej p贸艂ce czy lepiej zostawi膰? Kto艣 testowa艂 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted Wednesday at 08:40 AM Share Posted Wednesday at 08:40 AM (edited) 51 minut temu, stecko21 napisa艂: A odno艣nie mojego drugiego pytania Kup tkanin臋 do maskownic kolumny domowej, przytnij, dopasuj ramk臋 mocuj膮c膮 i zostaw jak jest. Np. w tym linku jest takowa: https://allegro.pl/oferta/tkanina-maskujaca-do-kolumn-do-mebli-16553452540 Pochylenie oparcia mo偶esz ustali膰 za pomoc膮 jakiego艣 kawa艂ka sztywnego papieru/kartonu odpowiednio go przycinaj膮c..... potem przenosisz na formatk臋 i tniesz. 聽 Edited Wednesday at 08:43 AM by grzeczny_52 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stecko21 Posted Wednesday at 11:54 AM Author Share Posted Wednesday at 11:54 AM Dzieki, na weekend bede walczyl馃槃 聽 Z twojego doswiadczenia myslisz ze jedna 12" w3 napedzi sedana na przyzwoitym poziomie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiuswdn Posted Wednesday at 10:15 PM Share Posted Wednesday at 10:15 PM 10 godzin temu, stecko21 napisa艂: Dzieki, na weekend bede walczyl馃槃 聽 Z twojego doswiadczenia myslisz ze jedna 12" w3 napedzi sedana na przyzwoitym poziomie? Wozi艂em 10" i naganialem piecem o po艂owie mocy(300Rms) w sedanie w skrzynce zamkni臋tej 20l i robi艂a wielk膮 robot臋, masa偶yk konkretny i szybki 馃槉 ta 12 w zupe艂no艣ci wystarczy tylko jakosciowy piec potrzebny 馃 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stecko21 Posted Thursday at 05:17 AM Author Share Posted Thursday at 05:17 AM Co do pieca to mam match up1fx. Nie wiem ile w nim jakosci ale mocy ma sporo. Musi zosta膰 ze mn膮 na jaki艣 czas, za du偶o si臋 wykosztowalem na audio w ostatnim czasie馃槃 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnyturek Posted Thursday at 08:15 AM Share Posted Thursday at 08:15 AM 20 godzin temu, stecko21 napisa艂: Dzieki, na weekend bede walczyl馃槃 聽 Z twojego doswiadczenia myslisz ze jedna 12" w3 napedzi sedana na przyzwoitym poziomie? U mnie 12tka je藕dzi w du偶ym kombi i bez problemu potrafi zej艣膰 do otch艂ani nawet w zamkni臋tej skrzynce (ok. 30 litr贸w). Mam wersj臋 4ohm i w tej konfiguracji dostaje od wzmacniacza 700 wat贸w. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stecko21 Posted Friday at 08:54 PM Author Share Posted Friday at 08:54 PM Zobaczymy. Trafi艂a mi si臋 uzywka 12w3v3-2 w bdb stanie wraz z maskownica (skrzynia gratis cho膰 za du偶a do mojego auta 50L) za po艂ow臋 ceny nowego tak偶e beda testy na weekend. Mam inna skrzyni臋 37L i ta b臋dzie idealna pod wytyczne JL. 聽 Pytanko- jak mocno ma by膰 wytlumiona skrzynia sealed? Pod korek , czy tylko wszystkie 艣cianki oklejone delikatne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted yesterday at 02:01 PM Share Posted yesterday at 02:01 PM 17 godzin temu, stecko21 napisa艂: Pytanko- jak mocno ma by膰 wytlumiona skrzynia sealed? Pod korek , czy tylko wszystkie 艣cianki oklejone delikatne? Musisz wytestowa膰 we w艂asnym zakresie. Du偶o zale偶y od samochodu, w ka偶dym b臋dzie brzmie膰 troch臋 inaczej. Materia艂 u偶yty do wyt艂umienia skrzynki te偶 ma znaczenie, na ka偶dym mo偶esz osi膮gn膮膰 inny efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stecko21 Posted 19 hours ago Author Share Posted 19 hours ago Dzis poskladalem pr贸bna skrzyni臋, 37L brutto. W艂o偶y艂em ok 40% wype艂nienia. Zanim protestuj臋 ilo艣膰 wypelnienia, musz臋 kupi膰 wkladki na m4 偶ebym m贸g艂 bezproblemowo wykrac g艂o艣nik do woli. Obecnie jest przykr臋cony.na wkr臋ty a wiadomo, po kilku pr贸bach b臋dzie tylko dziura馃槃 聽 A jak gra? Hmm spodziewa艂em si臋 masa偶u nerek a tego nie ma. Jest mocny bas ale nie taki jaki lubi臋. M贸j 8" rockford w IB w tylnej p贸艂ce potrafi艂 zrobi膰 lekki masa偶 plec贸w. Z tym 偶e niestety robi艂 za du偶o halasu na desce. Cala p贸艂ka gra艂a wraz z glosnikiem mimo wytlumienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts