D4rk0 Posted November 13 Share Posted November 13 Witam. Mam głośnik od Rainbow'a, model SL-S12, tylko nie mam do niego obudowy. Sporo szukałem, ale nie znalazłem do niego noty katalogowej, nawet pisałem do Rainbow'a ale przysłali mi do głośnika 10", więc w sumie znam tylko model głośnika i podstawowe parametry: Producent i model: Rainbow SL-S12 Średnica subwoofera: 300 mm / 12" Moc Max: 750 W Moc RMS: 350 W Impedancja: 2 x 2 Ohm. Z tego co udało mi się jeszcze znaleźć, to informacje o litrażu w obudowie, ale są i nawet dwukrotne rozbieżności w pojemności. I pytanie, czy jest tutaj ktoś kto byłby w stanie mi doradzić, jaką skrzynię do niego zbudować. Mam dostęp do MDFu 22mm. Słucham różnych odmian muzyki metalowej, Power Metal, Death Metal ale też i Symphonic Metal, więc jak na moją wiedzę, skrzynia zamknięta będzie dla mnie odpowiednia, powinna być szybka i precyzyjna. Skrzynia będzie jeździła w trzy drzwiowej Astrze G. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted November 13 Share Posted November 13 Zerknij: https://speakerboxlite.com/subwoofers/rainbow-sl-s12/specifications Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D4rk0 Posted November 13 Author Share Posted November 13 O proszę, to ta strona musiała mi umknąć. Dziękuję bardzo, teraz mogę coś próbować obliczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts