Jump to content

Wybór radia do Ford S Max MK1

Recommended Posts

Witam
Od tygodnia poszukuję radia do Forda S Max z 2008 roku. Po zagłębieniu się w temat kompatybilności, odpowiedniej wielkości i dodatkowych funkcji, które "możliwe" że moje auto może nie mieć poddałem się i szukam pomocy wszędzie.
Wiem tylko tyle że potrzebuję radia 2 DIN. Z funkcji na których mi zależy to oczywiście CarPlay, funkcja map Google i Bluetooth. Szukałem kilku zestawów, ale nie podają kompatybilności w tym samochodzie, a trochę boję się kupić coś co ma "FORD S MAX" w nazwie w obawie przed tak zwaną chińszczyzną. 

Zainteresował mnie ten zestaw radiowy, ale oczywiście nic o Fordzie z tego roku, którego mam:
https://www.ceneo.pl/102961121

Pisałem ze znajomym i podał mi te oferty, gdzie mam pewność, że jest to do mojego modelu auta:
Radio 1
Radio 2

Rozglądam się za radiem w przedziale do 1200 złotych. Jeśli można mnie na ten temat podszkolić, lub podesłać jakiś rozsądny produkt to proszę o pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Wszystko to jest Chińszczyzna. Jak nie jesteś napalony na Androida a chcesz radio byle obsługiwało CarPlay to lepiej poszukać czegoś markowego, Kenwood, Pioneer, Alpine, Sony… może nie będzie tak tanio jak te „dedykowane” ale za to masz gwarancję i w miarę niezawodny sprzęt.