qwert12434 Posted October 20, 2024 Share Posted October 20, 2024 Witam, mam prośbę aby ktoś mi doradził z wyborem odpowiednich głośników oraz subwoofera do samochodu jakim jest Mercedes w210 E270 sedan. Radio Kenwood KDC-W3537 Obecnie w samochodzie znajdują się seryjne głośniki, w których są całkowicie skruszone membrany i te głośniki po prostu charczą. Chciałbym uzyskać czysty dobry dźwięk z możliwie najlepszym basem bez wymiany całej instalacji i dokładania wzmacniacza. Myślałem nad wymianą głośników w przednich drzwiach oraz tylnej półce i do tego jakiś subwoofer aktywny, głośniki z tylnych drzwi po prostu bym odłączył. Proszę o jakieś rady i propozycję. Budżetowo chciałbym żeby wyszło to jak najtaniej, najlepiej nie przekraczając 1300zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted October 20, 2024 Share Posted October 20, 2024 Według Mnie za 1300zł nie da się osiągnąć założonego przez Ciebie rezultatu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiuswdn Posted October 20, 2024 Share Posted October 20, 2024 Pierwsze co wyglusz drzwi. Myślę, że bez pieca basu na drzwiach nie uzyskasz i jakości. Glosniki średnia półka to 400-1.5k za 165mm jeżeli mowa o nowych do tego jakiś piec żeby to napędzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted October 21, 2024 Share Posted October 21, 2024 Jeśli autor tematu nie ma zamiaru wyciskać maxa z głośników to na radiu też da się pograć. Ja bym zaczął od wymiany radia na takie z czasówką. Wygłuszenie 2 par drzwi trzeba liczyć z 500zł, za sam materiał. Głośniki pod radio to takie o bardzo wysokiej skuteczności, cenowo jak kolega wcześniej wspomniał, od około 400zł za zestaw trzeba liczyć. Także będziesz musiał trochę zwiększyć budżet. Bo zawsze coś jeszcze dojdzie, a to spinki a to dystanse itp. Quote Master: UTE-92BT -> Audison Milenium Power 4 -> Woofer DEGO SP, Tweeter Replay Audio -> Daytona 2 -> Focal Access 25A1 Roomster: FH-S720BT -> Eton SDA 100.4 -> DLS MC6.2 przód, Focal K2P KRX2 tył Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts