czarnyturek Posted May 6 Author Share Posted May 6 Godzinę temu, Michalie napisał: Trafiłem na to forum bo buduję audio w F10 i cierpie na brak basu, jak pozbieram szczękę z podłogi po tym co tu zobaczyłem to założę nowy temat w dziale dla początkujących z moim problemem 😅 Do autora wątku - szacun. Nie dość,że sprzęt z wysokiej półki to jeszcze wykonanie i dbałość o szczegóły petarda. Bede zaglądał. Powodzenia ! 👍 Jak co to służę pomocą 😁. Dzięki za słowa uznania. Staram się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnyturek Posted June 5 Author Share Posted June 5 Jak idą przygotowania? U mnie wiecznie walka z czasem 🤦🏻 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnyturek Posted June 22 Author Share Posted June 22 Kolejny element systemu już w domu. Udało się kupić białego kruka czyli HV Trenta nieużywanego, jeszcze dziewiczego i to w dodatku w wersji chrome 💪🏻 11 kilo wagi to już kategoria super ciężka 🏋🏻 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnyturek Posted August 4 Author Share Posted August 4 Pogoda jest jaka jest to i prace idą leniwie. Wielkość Trenty spowodowała konieczność przeniesienia części zwrotnic do boczku bagażnika. Inaczej niestety to nie pasowało. Na szczęście całkiem nieźle się to pomieściło i tak zwrotnice średniotonowców poszły w boczek tuż nad procesor, a zwrotnice tweeterów pozostały w podłodze ale tym razem już symetrycznie po obu stronach Trenty. Jeszcze jej nie podpiąłem pod głośnik ale zauważyłem, że praca na biegu jałowym powoduje spore nagrzewanie, co przy tych upałach nie wygląda ciekawie. Musze zrobić wentylację mechaniczną zabudowy, bo przy tych trzech piecach w bagażniku zrobi się piec tandoori😅 Na gliwickiej wiośnie system był podpięty na szybko, z jednym tweeterem w przeciwfazie, z gainami nieustawionymi prawidłowo i różnicami poziomów głośników daleko odbiegających od równego. Jednym słowem grało to jak gówno. Natomiast mozolnie ustawieniami eq zmuszam system do grania muzyki a nie tylko dźwięków. Mam spory problem z częstotliwością w zakresie 1800-2500 Hz bo jest tam spory peak, co powoduje trochę jazgotu. Brutalne cięcie eq tego zakresu coś tam poprawiło ale wciąż nie jest to docelowe rozwiązanie. Muszę zrobić pomiary każdego głośnika z osobna, bo możliwe, że zwrotnice będzie trzeba doszlifować pod akustykę kabiny, która najwyraźniej mocno faworyzuje ten zakres. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts