BraWo Posted September 29, 2024 Author Share Posted September 29, 2024 Podpytam Was o utwory do testowania sprzętu w waszych autach... Czego słuchacie w co się wsłuchujecie oceniając i strojąc swoje systemy car audio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted September 29, 2024 Share Posted September 29, 2024 Temat strojenia i oceny brzmienia systemu jest bardzo rozległy. Nie da się opisać tego w dwóch zdaniach. Są płyty w których jest opisane na co zwrócić uwagę. AYA, Emma, BW itp mają swoje składanki. Tak jak wcześniej pisałem, szukaj kogoś kto w Twojej okolicy montuje sprzęt i umie go ustawić, to najszybsza i najmniej bolesna droga do dobrego grania w samochodzie. Chyba że chcesz sam się wszystkim zająć to może Ci to sporo czasu zająć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan124 Posted October 3, 2024 Share Posted October 3, 2024 Może inaczej, w jakich okolicach mieszkasz/przebywasz/uczęszczasz? Może znajdzie się ktoś kto będzie w Twoich okolicach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BraWo Posted November 14, 2024 Author Share Posted November 14, 2024 Czołem! Temat się wyklarował na tyle ze mogę cos dołożyć do mojego wątku. Zdecydowałem się jednak na dołożenie głośnika centralnego w deskę. Jak widać na zdjęciach jest fabryczne miejsce na to obok głośnika SOS. Przestawiłem go tylko miejscami SOS bliżej mnie a centr obok. Jako głośnik centralny pójdzie MOREL CCWR254 zakupiony na naszej giełdzie. Maluszek ale będzie cięty aktywnie jak cały przód TW i WF. Muszę wykombinować na niego jakiś ADAPTER z tworzywa żeby wymiarami montażowymi dopasować do fabrycznych. Całość napędzi MATCH UP 8 DSP + MATCH UP 1 FX do ARC Audio. Skrzyneczka testowa w bagażniku prezentuje się jak na zdjęciach. Puki co taka.... finalnie chyba cos wymodzę i ukryję w mojej podwójnej podłodze. Cały napęd chce wsadzić pod przednie fotele. Autko będzie śmigać w Tarnowie i okolicach Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BraWo Posted January 17 Author Share Posted January 17 Czołem, Temat nie upadł.... Finalnie jestem uzbrojony, głośniki pograły naście godzin na domowym audio i są gotowe na montaż. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BraWo Posted January 28 Author Share Posted January 28 Po weendzie montuje sprzęt, potrwa to pewnie 2 do 3dni . W międzyczasie przy pomocy 16 latka i jego drukarki 3D udało się wykonać kubek na conduktor. Pasuje jak odlew, idealnie. Miałem zgryz gdzie go wcisnąć, wiercić itd... aż tu nagle post na grupie i w 24h mam gotowy element. Pozdrawiam obserwujących i komentujących.... Do celu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BraWo Posted February 10 Author Share Posted February 10 Sądny dzień nastał, skodzina zawieziona na montaż i strojenie do fachowca. W tą środę obieram auto. Dam oczywiście znać jak to gra według mojego ucha. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakamichi Posted February 10 Share Posted February 10 4 minuty temu, BraWo napisał: Sądny dzień nastał Chyba początek drogi do audio w samochodzie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BraWo Posted February 10 Author Share Posted February 10 2 minuty temu, nakamichi napisał: Chyba początek drogi do audio w samochodzie . Obyś nie miał racji.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted February 10 Share Posted February 10 BraWo, od środy poplanuj sobie spore trasy bo jak będzie dobrze łupać to nie będziesz chciał wysiadać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BraWo Posted February 11 Author Share Posted February 11 11 godzin temu, Szczurek1986 napisał: BraWo, od środy poplanuj sobie spore trasy bo jak będzie dobrze łupać to nie będziesz chciał wysiadać Ano tak... Tego nie brałem pod uwagę Ale najbardziej jestem ciekaw tego centrala spiętego w funkcji FX procesora jako real center. Są dwa światy jeden "degraduje" scenę drugi "uzupełnia" scenę Kolejnym jest ten wooferek 8" jak będzie za mało pójdę w 10" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marasss2 Posted February 11 Share Posted February 11 Mam wrażenie, że ten centralny wyciąga trochę średnicę bardziej na deskę w systemach dwudrożnych. W systemie trójdrożnym obstawiam( nie porównywałem) że aż tylu korzyści nie przynosi, takie jest moje prywatne zdanie. Ja nie mam centralnego( 3 way ) i nie czuję jakiegoś braku w scenie z przodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BraWo Posted February 13 Author Share Posted February 13 No dobra.... Jestem po Pierwsze wrażenia to: - Sub ARC Audio 8" Zupełnie wystarcza do nagłośnienia Kamiq'a. Super uzupełnia pasmo, jest szybki, kopliwy i naprawdę gra nisko - Dołożenie centralnego głosnika z funkcją FX Podnosi i uzupełnia scenę na tyle ze FAKTYCZNIE wokalista gra nie tyle na środku co w głąb szyby. Trzeba popracować nad cięciami bo jest zestrojony za nisko i czasem potrafi sie wzbudzić - Mam ciut za mało srednicy i potrzebuje zdecydowanie wiecej wysokich tonów - Woofery z drzwi mają zdjęty najniższy bas prze co nie mam już denerwującego (czasem) buczenia na niektórych kawałkach Takie wrażenia na szybko Czyli sytuacja rozwojowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted February 13 Share Posted February 13 Czyli jeszcze pół roku i będzie perfectto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts