granol Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 162.2dB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K@mil Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Ostro Ma ktoś fotki tego pojazdu?A najlepiej fotorelacje z powstawania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg-si Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 http://www.audiocar.pl/forum/viewtopic.php?p=51756#51756 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drager Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 fakt! Ostro, ale szkoda że auto jest głośne i nic poza tym:kwasny: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K@mil Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Drager, chyba o to chodzi w tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drager Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 K@mil, no fakt o to chodzi, ale fajniej by było jakby auto było równie funkcjonalne jak głośne, a tak to jakiś niedosyt mam bo auto raczej tylko stoi i gra. Tak czy inaczej chylę czoła za wynik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomer1980 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 1głosnik 18".. niezle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@riusz Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 K@mil, no fakt o to chodzi, ale fajniej by było jakby auto było równie funkcjonalne jak głośne, a tak to jakiś niedosyt mam bo auto raczej tylko stoi i gra. Tak czy inaczej chylę czoła za wynik Dokładnie, jeśli by to auto było w normalnym użytkowaniu to by inaczej było no ale to dBdrag to więcej takich "aut" jest... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruby1986 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 1głosnik 18".. niezle Na pewno RE ale dokładnie nie udało mi się przylukać czy seria MT czy seria XXX Piecyk to na pewno u-dimension bodajże 3000D czy jakoś tak Cienias zalany betonem, ale stał na napompowanych kołach, przynajmniej na Summer Cars Party w Katowicach I z tego co się orientuję to chłopcy ze Śląska stworzyli to monstrum Ale dokładne info na ten temat powinien posiadać Przemek - Ache On o tym aucie, swojego czasu sporo mi mówił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BASS2XP Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehepack Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 u-dimension bodajże 3000D one są chyba 2500D i 5000D tylko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyżak Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 co do sprzętu to wyglądał to tak :subwoofer: 1 x RE Audio MT18wzmacniacze: 2 x u-Dimension DB 5000.1D Compakumulatory: Hollywood Energetic + ogniwa 2V filmik z Warszawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehepack Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 czyli koło 10 kW w niego wpakował?? ma ktoś fotkę jak ściana z tym MT wygląda?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruby1986 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 u-dimension bodajże 3000D one są chyba 2500D i 5000D tylko A ja wymyśliłem nowy, coś pomiędzy , oczywiście mały żarcik No to ten mocniejszy, 5000D hehepack, byłem na Muchowcu w Katowicach jak go po raz pierwszy pokazali, ale nie zdążyłem cyknąć foty ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuman Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Ja byłem na muchowcu i potwierdzam ze to był 5000D ale tylko jeden.gdzies fotke mam nawet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BASS2XP Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 fot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbus Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 czyli koło 10 kW w niego wpakował?? ma ktoś fotkę jak ściana z tym MT wygląda?? Narazie nie mierzyliśmy ile poszło na głośnik. Ostro Ma ktoś fotki tego pojazdu?A najlepiej fotorelacje z powstawania Fotorelacja już niedługo na dbrace.pl ;-) Cienias zalany betonem' date=' ale stał na napompowanych kołach, przynajmniej na Summer Cars Party w Katowicach I z tego co się orientuję to chłopcy ze Śląska stworzyli to monstrum Ale dokładne info na ten temat powinien posiadać [b']Przemek[/b] - Ache On o tym aucie, swojego czasu sporo mi mówił W samochodzie nie ma ani grama betonu. Cały beton został usunięty z poprzedniej wersji (okazał się zbyt słaby). Samochód budowałem ja przy wsparciu sprzętowym od Jurka. Przemek musiał się pomylić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehepack Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 przy takim wsparciu sprzętowym niejeden by się na rekord Polski rwał wszystko fajnie, tylko szkoda że to już nie autko do jazdy na codzień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
williams Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 wszystko fajnie, tylko szkoda że to już nie autko do jazdy na codzień Ja bym raczej nie chciał poganiać autem na codzień, które pompuje ponad 160 ps. ale fajerkę trzeba było dać chociaż z czegoś mniej budżetowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nero_partner Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 MT to chyba z seja z 2007 rokupiece mają chyba koło 5,5 kW przy 13,8v - były ich 2 sztnie wiem czy linkowane czy każdy zasilał po 2 cewkiskoro dodali ogniwa 2 v to w sumie można by gdybac, ale koło 13-14kW dostał....ruby1986 auto zbudowali razem barbus (wawa)-robota i essa (rzeszów)-sprzęt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomer1980 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 barbus, zomer1980 napisał/a: Cienias zalany betonem, ale stał na napompowanych kołach, przynajmniej na Summer Cars Party w Katowicach I z tego co się orientuję to chłopcy ze Śląska stworzyli to monstrum Ale dokładne info na ten temat powinien posiadać Przemek - Ache On o tym aucie, swojego czasu sporo mi mówił Pisz dokładniej-to nie ja napisałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbus Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 przy takim wsparciu sprzętowym niejeden by się na rekord Polski rwał wszystko fajnie, tylko szkoda że to już nie autko do jazdy na codzień To ma być zabawa i tylko zabawa. Samochód służył jako testowy w teamie rajdowym więc już swoje wyjeździł a ,że zagracał mi plac to podjeliśmy decyzję o jego "naturalizacji". Sam nie chciałbym jeździć codziennie taką puszką jaką jest CC (bez urazy). Samochód grał w sumie 1,5 godziny (20 minut przed Katowicami, 10 minut przed Bydgoszczą, godzinę przed Warszawą) i nie był jeszcze w ogóle strojony. Tak jak już pisalem jedyne co się udało zrobić pod prądem to trochę dopasować czułość wzmacniaczy , fazę i sprawdzić w tej konfiguracji najglośniejszą częstotliwość na różowym szumie.. Z powodu ogromnego braku czasu cieszę się , że w ogóle udało się "coś" zagrać. Teraz idzie zima więc będzie czas na "roboty" wewnątrz. ps. ale fajerkę trzeba było dać chociaż z czegoś mniej budżetowego za dawnych czasów to był rarytas. Teraz będzie trzeba chyba zmienić bo konstrukcja skrzynki tego może wymagać w przyszłości. [ Dodano: 2009-11-01, 22:27 ]Pisz dokładniej-to nie ja napisałem Przepraszam coś w źródle wyskoczyło poza nawias. piece mają chyba koło 5,5 kW przy 13,8v - były ich 2 szt Wzrost impedancji więc i moc nie była mierzona. Gdybać zawsze można. Po strojeniu i pomiarach napiszę ile było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jd Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 MT to chyba z seja z 2007 rokupiece mają chyba koło 5,5 kW przy 13,8v - były ich 2 sztnie wiem czy linkowane czy każdy zasilał po 2 cewkiskoro dodali ogniwa 2 v to w sumie można by gdybac, ale koło 13-14kW dostał....ruby1986 auto zbudowali razem barbus (wawa)-robota i essa (rzeszów)-sprzętJuż całkiem łatwo Ci to liczenie watów pójdzie jak jeszcze uwzględnisz, że każdy wzmak chodził z impedancją niższą niż 0,5 Ohm i przy zasilaniu 17,2V.Kombinuj dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafix1 Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 wcześniejsze 2-ie fotki CC z Bydgoszczy (tak w połowie strony )kierownica jest fajna, bo z kosza głośnika, tylko nie wiem ilu calowego http://strefacaraudio.pl/forum/topics16/fi...97,30.htm#71828 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nero_partner Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Już całkiem łatwo Ci to liczenie watów pójdzie jak jeszcze uwzględnisz, że każdy wzmak chodził z impedancją niższą niż 0,5 Ohm i przy zasilaniu 17,2V. Kombinuj dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts