Adasiuniunio Posted September 18 Author Share Posted September 18 Zaraz się wkur**ie i sprzedam te głośniki . Niepotrzebnie otwory montażowe poszerzyłem i nie wsadzę oryginalnych głośników spowrotem .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted September 18 Share Posted September 18 Pytanie czy polaryzacja jest również zgodna z głośnikami w tych drzwiach. To że lewa do prawej jest ok nie znaczy że do tyłu będzie zgodna, przez to możesz nie mieć basu. Najlepiej ustaw fader na przód i ewentualnie na lewą lub prawą stronę, jak będzie coś nie tak to bas powinien się polepszyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan124 Posted September 18 Share Posted September 18 Różnica musi być jakaś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiuniunio Posted September 18 Author Share Posted September 18 3 godziny temu, szymin89 napisał: Pytanie czy polaryzacja jest również zgodna z głośnikami w tych drzwiach. To że lewa do prawej jest ok nie znaczy że do tyłu będzie zgodna, przez to możesz nie mieć basu. Najlepiej ustaw fader na przód i ewentualnie na lewą lub prawą stronę, jak będzie coś nie tak to bas powinien się polepszyć. Jest ciągle na przód ustawione bo tylny jeden glosnik harczy. Ale zawsze przód tylko ustawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiuniunio Posted September 18 Author Share Posted September 18 2 godziny temu, dan124 napisał: Różnica musi być jakaś Serio nie ma żadnej, tak samo grają jak grały . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiuniunio Posted September 18 Author Share Posted September 18 Pisałem wcześniej o radiu że jak odpalam np samochód to gra jedna strona , pogłosze znacznie to zaczyna grać i druga . Doczytałem że taki objaw ma padająca koncówka mocy w radiu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiuniunio Posted September 19 Author Share Posted September 19 11 godzin temu, szymin89 napisał: A co zrobić żeby tweetery mniej tak piszczały? Tak ostro grają ? Już w ustawieniach coś próbowałem ale efekt średni.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastiv Posted September 19 Share Posted September 19 Proponuję sprawdzić wiązki dochodzące do głośników, bo one lubiły się psuć w oplach z tych lat. Najlepiej odepnij tył i pokombinuj z samym przodem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiuniunio Posted September 19 Author Share Posted September 19 Godzinę temu, mastiv napisał: Proponuję sprawdzić wiązki dochodzące do głośników, bo one lubiły się psuć w oplach z tych lat. Najlepiej odepnij tył i pokombinuj z samym przodem No nie wiem. Tył w sumie mogę odpiąć ale przewody raczej sprawne bo tak to by wogóle nie grał któryś z głośników jakby coś było nie tak.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiuniunio Posted September 20 Author Share Posted September 20 Podłączyłem inne radio widoczne na zdjęciu. No trochę lepiej gra , głośniki wydaje się że nie harczą nawet przy wyższej głośności ale tego basu nie ma tyle co w poprzednim samochodzie siedziały i grały na tamtym radiu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiuniunio Posted September 20 Author Share Posted September 20 Pewnie temu że to radio ma moc 4 x 55w ... A u mnie 4 x 45w i już mocno wysłużone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan124 Posted September 21 Share Posted September 21 To nie jest przyczyną. Masz ewidentnie błąd w instalacji. Ustaw sam przód i weź ustaw żeby grała tylko prawa strona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiuniunio Posted September 26 Author Share Posted September 26 Zrobiłem tak jak napisałeś. Poprawa żadna ... aczkolwiek problem sprzed kilku dni... padł akumulator. Pomyslałem że może wina leżała po stronie słabego Aku. Jednak po wymianie na nowy poprawy żadnej ze strony radia i głośników .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiuniunio Posted Thursday at 12:04 PM Author Share Posted Thursday at 12:04 PM A jeszcze pytanie odnośnie samej instalacji kablowej. Przewody idące do głośników to są połączone bezpośrednio z wtyczką Iso do radia czy po drodze gdzieś są jeszcze wpięte ? Bo rozwazam żeby pociągnąć nowe przewody od głośników do radia (to raczej nie ma problemu ) , gorzej jak po drodze gdzieś jeszcze "wchodzą".... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jake_Styles Posted Thursday at 10:22 PM Share Posted Thursday at 10:22 PM 10 godzin temu, Adasiuniunio napisał: A jeszcze pytanie odnośnie samej instalacji kablowej. Przewody idące do głośników to są połączone bezpośrednio z wtyczką Iso do radia czy po drodze gdzieś są jeszcze wpięte ? Bo rozwazam żeby pociągnąć nowe przewody od głośników do radia (to raczej nie ma problemu ) , gorzej jak po drodze gdzieś jeszcze "wchodzą".... Kiedyś tak miałem w Opelu że końcówka się przegrzewała gdy było zwarcie w któryś tylnych drzwiach. Najlepiej sprawdzić miernikiem na wtyczce ISO parami głośniki. Lub inną opcja bateryjka 9V i sprawdzić czy pary głośnikowe nią są pomieszane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted Friday at 06:54 AM Share Posted Friday at 06:54 AM 8 godzin temu, Jake_Styles napisał: bateryjka 9V Takie napięcie, przy tym impuls podczas dotykania, generuje moc 20W/4 ohm. Uwaga na TW, bo impuls (iskrzenie) nie jest niczym ograniczony. Lepiej normalnie 1.5V zastosować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiuniunio Posted Friday at 07:35 AM Author Share Posted Friday at 07:35 AM Albo opcja wogóle wypiąć w wtyczki ISO tylne głośniki... a miernikiem sprubuje popatrzyć przednie głośniki.... ile V, A, om powinno być przy jakiej głośności ? Nie sprawdzałem jeszcze głośników miernikiem i nie wiem jakie wartości powinny być przy max głośności itp .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts