marek199957 Posted September 7 Share Posted September 7 Witam. Szukam subwoofera 12" do skrzyni zamkniętej. Musi być szybki, nisko schodzić, potrafić dobrze uderzyć i nie potrzebować dużego litrażu. Piec DLS A6. Muzyka jakiej słucham to rap, pop, klub, techno, rock. Na oku mam JL 12tw3 którego nawet słuchałem, ogólnie mi pasuje ale wolałbym coś jeszcze odrobinę szybszego i mocniej kopiącego. Co polecacie z obecnie dostępnych na rynku? Budżet +- 4000 zł na dwie sztuki. Z góry dzięki za wszystkie sugestie i odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domino987 Posted September 7 Share Posted September 7 Phase Aliante 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lastyh Posted September 7 Share Posted September 7 IMAGE DYNAMICS IDMAX 12" ale budżet trochę za mały na dwie sztuki i one lubią większą obudowę jednak.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek199957 Posted September 7 Author Share Posted September 7 Nie tylko budżet za mały... dwóch sztuk Dls nie nakarmi ale jedną powinien dać radę 😉 Jak jest z szybkością tego suba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted September 8 Share Posted September 8 Swans F12s, też bardzo fajny szybki subik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek199957 Posted September 8 Author Share Posted September 8 1 godzinę temu, Jankus napisał: Swans F12s, też bardzo fajny szybki subik. Jak z zejściem i kopem u niego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan124 Posted September 19 Share Posted September 19 Mb quart qm300.98 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted September 19 Share Posted September 19 W dniu 8.09.2023 o 10:11, marek199957 napisał: Jak z zejściem i kopem u niego? Dobrze schodzi, mam go długo i ciężko mi go porównać do JL 12W6, ale pod względem zejścia SWANS robi kawał roboty, niziutko schodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek199957 Posted September 19 Author Share Posted September 19 5 godzin temu, Jankus napisał: Dobrze schodzi, mam go długo i ciężko mi go porównać do JL 12W6, ale pod względem zejścia SWANS robi kawał roboty, niziutko schodzi. Miałem okazję go słuchać ostatnio i zupełnie mi nie podszedł, szybki nawet jest ale z zejściem to jak dla mnie porażka... 12tw3 zjada go na śniadanie w tym aspekcie 😅 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michas75 Posted September 19 Share Posted September 19 @marek199957 Skrzynka dobrze wyliczona i solidnie wykonana wedle sztuki potrafi uczynić cuda, wrzucony glosnik w cokolwiek może zagrac bardzo slabo, na podstawie randomowego odsluchu w nieznanym srodowisku bez osobistego dogłębnego przerobienia tematu takich osądów bym bał się podejmowac i przedstawiac publicznie. Kolejna sprawa głośnik musi trochę pograć by pokazać na co go stać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted September 19 Share Posted September 19 Dużo zależy też od wzmacniacza, ja zasilam PDXem 1.1000. No mi sub pasuje, słuchałem go wcześniej u Leonka i pasuje mi ten sub. JL 12W6 grał fajnie ale jak były 2 sztuki, 1 sztuka grała słabo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts