Jump to content

Poszukiwania Szybkiego Subwoofera 12" SQ

Recommended Posts

Witam. Szukam subwoofera 12" do skrzyni zamkniętej. Musi być szybki, nisko schodzić, potrafić dobrze uderzyć i nie potrzebować dużego litrażu. Piec DLS A6. Muzyka jakiej słucham to rap, pop, klub, techno, rock. Na oku mam JL 12tw3 którego nawet słuchałem, ogólnie mi pasuje ale wolałbym coś jeszcze odrobinę szybszego i mocniej kopiącego. Co polecacie z obecnie dostępnych na rynku? Budżet +- 4000 zł na dwie sztuki. Z góry dzięki za wszystkie sugestie i odpowiedzi :)

• 2 weeks later...
W dniu 8.09.2023 o 10:11, marek199957 napisał:

Jak z zejściem i kopem u niego? 

Dobrze schodzi, mam go długo i ciężko mi go porównać do JL 12W6, ale pod względem zejścia SWANS robi kawał roboty, niziutko schodzi.

5 godzin temu, Jankus napisał:

Dobrze schodzi, mam go długo i ciężko mi go porównać do JL 12W6, ale pod względem zejścia SWANS robi kawał roboty, niziutko schodzi.

Miałem okazję go słuchać ostatnio i zupełnie mi nie podszedł, szybki nawet jest ale z zejściem to jak dla mnie porażka... 12tw3 zjada go na śniadanie w tym aspekcie 😅

@marek199957 Skrzynka dobrze wyliczona i solidnie wykonana wedle sztuki potrafi uczynić cuda, wrzucony glosnik w cokolwiek może zagrac bardzo slabo, na podstawie randomowego odsluchu w nieznanym srodowisku bez osobistego dogłębnego przerobienia tematu takich osądów bym bał się podejmowac i przedstawiac publicznie. Kolejna sprawa głośnik musi trochę pograć by pokazać na co go stać.

Dużo zależy też od wzmacniacza, ja zasilam PDXem 1.1000. No mi sub pasuje, słuchałem go wcześniej u Leonka i pasuje mi ten sub. JL 12W6 grał fajnie ale jak były 2 sztuki, 1 sztuka grała słabo.